God och nyttig topping till det mesta – tipset!

Min bror köpte hem en flaska Furikake  från Renée Voltaire och blev genast förälskad. Den gör maten fin och extra god. Vad är det då i en sådan flaska, tänker du. Jo, såhär är det. Furikaken är en fröblandning som innehåller ekologiska rostade sesamfrön och aosasjögräs. Furikake betyder strö på japanska och du kan strö blandningen på sallader och röror, den gör även riset extra piffigt. Du kan sprinkla  blandningen på det mesta faktiskt.  Varför inte rulla laxen i den? Smaken är angenämt nötig och lite saltig. Inte nog med att strösslet är gott, det är också dekorativt och gör maten extra tjusig. Renée menar att Furikaken är en uppskattad gåva istället för exempelvis en blomma. Jag var snabb med att köpa hem en flaska till mig själv. Det har jag inte ångrat. Gör dig själv eller någon annan extra glad med en flaska japanskt strössel 🙂

Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s