Positiva affirmationer är utmaningen för dagen

När jag gick i högstadiet hade jag en kompis som brukade påpeka vikten av att tänka positivt. Det gjorde mig enormt provocerad. Högst sannolikt är hon en mycket lyckligare människa än vad jag är idag. Nej, jag är inte ironisk, det är min sanna övertygelse. Jag tycker om att ha ett halvtomt glas, måla fan på väggen och jag tar absolut inte ut glädjen i förskott, för att nämna några väl valda floskler. Saken är den att i höstas var jag på väg mot ett helt annat håll med mig själv.  Jag var på väg mot något riktigt bra! Sen hände det ena med det tredje som jag hade svårt att styra över och jag slängde näsan i väggen. Nog sagt om det, men jag tappade hur som helst taget om den positiva vändning jag hade börjat göra. Igår hade jag en kapital skitdag efter tre  helt fina dagar, det var bara så jag vaknade. Allt var fel och jag var bara ledsen. På väg hem från jobbet idag bestämde jag mig för att såhär kan jag inte fortsätta. Jag är hur fri som helst att påverka mitt liv positivt och snart kommer ett naturligt vägskäl där jag kan ge mig själv möjligheten att verkligen börja om på nytt. Det där med positiva affirmationer kan ju verka lite klyschigt, men det kanske inte är så dumt.

Vad är då en affirmation?

Så vad är då en affirmation undrar du. Jo, såhär är det. En affirmation är en medvetet vald positiv instruktion till dig själv som hjälper dig att skapa det liv du vill ha, eller vill ha mer av i ditt liv. Det handlar om din egen förändring och den ska formuleras som om den redan var sann. Du kan skriva dem, säga dem, sjunga dem, sätta dem på en synlig plats eller hur du nu vill göra dem till en del av ditt liv. Det undermedvetna ska inte kunna skilja mellan sanna och påhittade påståenden. Affirmationen ska få plats i ditt undermedvetna med hjälp av upprepningens kraft. På detta sätt skapar du en ny verklighet åt dig själv. Lättare sagt en gjort kanske, men väl värt ett försök. Eller hur?

Jag har egentligen en ganska tydlig bild av hur jag vill att mitt liv ska se ut framåt, men har på senare tid haft en tendens att känna mig fångad istället för att se all frihet och alla möjligheter som jag faktiskt har för att göra den förändring som jag vill uppnå. Jag behöver få tillbaka den där kolsyrebubblande längtan efter en ny livplats som jag hade för en tid sedan. En plan med både kortsiktiga och långsiktiga mål tillsammans med  positiva affirmationer ska det bli. Det är också dags för lite positivt dagdrömmeri igen.

Det där med att göra saker som gör dig glad!

Förra hösten var jag som du vet på andlig vägledning. Hur skulle jag kunna missa det? Tänker du. Du har rätt. Jag gick verkligen all in och berättade om min aurakonstruktion för alla som kom i min väg. Men! Jag fick också några tips som var ganska enkla. För att uppnå aurabalans och bli allt det där som du vill och kan vara behöver du göra saker som du blir glad av och som du älskar. Helst ska du göra dessa saker minst tre gånger per dag. Jag gjorde det där under en period och det fungerade verkligen snorbra. Listorna ska bli ganska långa, en lista för saker som gör dig glad och en lista för det du älskar. Mina listor handlade mycket om upplevelser. Det var fokus på mat, musik, samtal, människor och rörelse. Det var saker som; äta färsk frukt till frukost, powerwalk till bra musik, middagar med långa samtal, samtal om reinkarnation med min vän Nicklas över ett glas vin, och så vidare. Mer avancerat än så var det inte. Värt att prova även om du inte har gått på vägledning. Jag ska minsann börja med detta nu!

Källor:

https://www.expressen.se/halsoliv/vad-ar-en-affirmation/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s