Universum är i rörelse och projekt meditation!

Det som inte tar livet av dig…

Det är på det viset att jag har en introvert sida som kräver sin beskärda del näring. Jag suger i mig andra människors energier som en svamp och det pågår för det mesta ganska mycket aktivitet inuti mig. Får jag inte möjlighet att sortera och stänga av bruset tenderar jag att bli frustrerad och irriterad. Detta till trots har jag och min andliga vägledare kommit fram till att jag framförallt brinner för upplevelser tillsammans med andra. Hon menade att det är när mitt upplevelsekonto inte är tillfredsställt som det blir drama. Det är då universum rör om i grytorna och någon kanske måste bete sig som ett svin för att jag ska vakna, typ. Tacka fan för att det blev drama då, tänkte jag, Under en period av utmattning och en ganska saftig depression orkade jag inte uppleva ett smack, drama blev det. En lång tid efteråt var jag det ledsnaste jag någonsin varit, oändligt arg och så avgrundsdjupt olycklig. Jag hade aldrig upplevt sorg på riktigt  förut och visste inte att hjärtat fysiskt kunde brinna av smärta, men det gjorde det. Det var som ett öppet blödande köttsår. Om du har upplevt detta så vet du vad jag pratar om. Har du inte det är jag glad för din skull, men ber dig vänligt att vara lite ödmjuk inför en medmänniska som genomlider en sorg som denna. För i detta tillstånd gör precis allting ont. Oavsett om du tycker att det är rimligt eller inte. Så är det bara.

Jag är emellertid inte en mindre kliché än någon annan. Precis som många andra människor som genomlevt kriser så vill jag nog inte vara utan den här tiden. Jag har tidigare skrivit om en längtan efter ny hud och själslig rening. Jag inser nu att jag redan är där. Den här sjuka, omtumlande, smärtsamma, men ack så upplysande inre resan har tagit mig till en ny variant av mig själv. Jag är nu en mycket gladare och mer harmonisk människa. Framför allt är jag en betydligt tryggare och kärleksfullare. Jag sa till min vägledare att jag nog för första gången i mitt liv fullständigt står i kontakt med mig själv och nu vill jag skaka av mig resterna av smutsen. Hon menade att jag nu kommer att bli fullständigt hel eftersom jag är så fast besluten att bli det.

Meditation med eller utan din guide 

Så min kompis Nicklas är som jag, introvert. Då jag har behov av att få ganska mycket ensamtid, är det för honom en fråga om ren överlevnad. Vi har också haft oändliga samtal om reinkarnation, parallellalla universum och andliga guider. Under ett samtal över varsin whisky i min soffa kom vi överens om att vi gemensamt skulle yoga eller meditera, lite oklart vilket. På grund platsbrist får det nog bli gemensam meditation.

Jag har nyligen inlett projekt meditation för att kanalisera min guide. Jag har nu full respekt för att du kanske inte alls är för den här typen av andlig aktivitet. Det kan vara lite känsligt, jag tänker på intet sätt försöka övertyga dig. Men skulle du vara intresserad av det så kan jag säga att det fungerar. Min guide bekräftar sin kontakt genom att framförallt peta mig i pannan, ibland på kinderna eller i håret. Det känns som en kittlande och lätt masserande energi. Jag har också lyckats få  viss vägledning.  Jag har en stark känsla av att mitt universum befinner sig i rörelse, så jag behöver det. Det har även hjälpt mig att stänga ner mina chakran när jag avslutar meditationen, på så vis är jag inte ”för öppen” i vardagen. Det sistnämnda har gjort oerhört stor skillnad. Jo, tack jag vet precis ur det låter 😉 Jag bjuder på det. I vilket fall så gör det mig lugn, harmonisk, balanserad och fokuserad. För den effekten har ju meditation oavsett om du kanaliserar din guide eller inte.

Nyttan med meditation

Du kanske tycker att det låter hemskt förfärligt jättetråkigt att meditera. Jo, jag tänkte som du. Jag har ganska taskigt med tålamod. Nu är det ju på så vis att meditation har en del hälsoeffekter, självklart vill du veta vilka.

  • Meditation ger en bättre helhetshälsa med mindre sjukdom, ökad självinsikt samt bättre kontroll över tankar och känslor.
  • Meditation ökar koncentrationsförmågan och  förbättrar minnet.
  • Meditation hjälper dig att tysta ner ovälkomna och återkommande tankespår. Det hjälper till att tona ner dina sinnesintryck viket ger ökad avslappning och harmoni.
  • Meditation lindrar stress och ökar handlingskraft.
  • Att meditera hjälper dig att somna och att sova gott.
  • Meditationen är bra för hjärtat och minskar risken för huvudvärk.

Hur som helst. Aurabalansen blir lite bättre för varje minut, En grå höstdag i november kan hjärtat pärla som en kyld och nyöppnad Cava. När mina steg möter den regnblöta Amiralsgatan och min blick drar mot den disiga himlen kan jag höra hjärtat sjunga – ty livet är mitt och makten och härligheten i evighet… För jag vet att det är nu det ska ske.  Så det så! 🙂

Källor:

http://www.halsosidorna.se/Meditation.htm

http://yogahuset.se/7-skal-att-meditera/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s