Kärleken finns i en hel aura och om att läka hudproblem med snigelsekret!

Inlägget för dagen kommer att handla om två vitt skilda företeelser som båda kan te sig en smula bisarra beroende på vem du är. Den ena är andlig och den andra är hemskt ytlig, en måste ha balans! Jag tänkte som så att jag börjar med det andliga. Så kan vi avsluta med en lite äcklig men fantastisk upptäckt  som jag gjort.

En egocentriker spekulerar 

För en liten tid sedan var jag på uppföljning av min första session andlig vägledning. Jag tror att det måste vara något av det bästa bästa som jag har gjort i mitt liv, faktiskt. Jag förstod mer om mig själv under dessa två sessioner än jag gjort i all annan terapi. När någon resonerade utifrån min själ och min aura blev det hela så mycket mer handfast och greppbart. Kanske beror det på att det här med andlighet är en grej för mig. Jag gick dit för att gamla skräpiga energier från mitt förflutna klistrat sig fast och spred en unken stank över det som egentligen blivit starkt, friskt och rent.

Tydligen är det på det viset att jag har en väldigt stor själ, vilket innebär en  mycket stor aura. Jag är också hypersensitiv, lite medial och jag har en gloria över huvudet.  Eller ok, jag har en guldglittrande aura som är den där glorian som en ser på bilder ni vet. Guldglittret betyder att jag är förbannat vis. Varför vara blygsam när en kan vara skrytsam? Hur som helst är allt det här väldigt bra saker om en vet hur en ska hantera det. Emellertid har jag  nog låtit de här delarna jobba mot mig istället för med mig. Men! Med en del råd från min vägledare har jag snott runt den där skutan och knäckt koden eller lagt pusslet om en så vill.  Guldglittret är i och för sig fint, men kan leda till ett överbruk av ansvar. På jobbet kanske jag bränner ut mig. I en kärleksrelation kanske jag tar allt ansvar för att styra upp den. Min partner tillåts sedermera att egenmäktigt glida runt i majonäsen och bete sig som ett bortskämt barn. Tidigare har den där känsligheten och medialiteten ställt till det lite för mig. Jag har fått allt för mycket information som jag inte riktigt har kunnat sortera. Det har ofta varit information som har gjort mig ledsen. Nu har polletterna trillat ner och jag har börjat kunna styra mitt informationsflöde allt mer, särskilt den där informationskanalen som är kopplad till andevärlden. Det är så jäkla spännande!

Visste du att storleken har betydelse?

Det som också kan vara lite knöligt på kärleksfronten  är att det visst finns väldigt få män (det är där min preferens ligger) som har stora auror. För auran behöver visst vara av matchande storlek om det ska bli kärlek på riktigt. Det förklarar varför det är så få manfolk som faktiskt intresserar mig. Det är inte fysiska företräden eller andra attribut jag är så kräsen med, det är högst andligt vill jag påstå. Min vägledare sa att jag är ganska bra på att sortera bort och det är jag. Inte för att det är fel på folk i sig, men det är ofta något själsligt som jag saknar. Jag kan inte kompromissa med det. Min vägledare puttrande och myste en massa, så någonting verkar vara på gång på kärleksområdet. Jag är inte den som är den. Det hade ju definitivt varit trevligt.

Hon gav mig en del kryptisk information så som ” när auran är hel kan det hända att man springer på någon med en stor aura som också har blivit hel. Och tänker den auran att -ja, men den här auran kanske?  Men visst. Min helade stora aura springer på någon annans helade stora aura. Det låter ju toppen! När jag slutar att vara så mystisk med mina känslor för andra människor så skulle visst väldigt trevliga saker börja hända. Ja, det fanns liksom ingenting i min personlighet som den här kvinnan inte såg, hon kan sitt utan tvekan. För det fanns visst en person som var rätt för mig, flera stycken t.o.m. Jag skulle inte kunna undgå att springa på någon av dem. Fast en får säga att jag har varit ganska bra på att inte springa på dem hittills 🙂 Den som lever få se!

Så det här med snigelsekret för problemhud

Så det här vansinnigt ytliga som är lite äckligt men otroligt effektivt då! Min kollega T var i Sydkorea förra hösten. I Sydkorea är tydligen det där med hudvård en jäkla grej. Det ska finnas hela butiker som endast säljer storpack med sheet masks i alla varianter. Jag informerade om att jag faktiskt börjat snegla en del på koreansk hudvård och hittat ett märke som var väldigt snällt mot min reaktiva hud. Är det snigelsekret?! Utbrast min kollega T exalterat. Nä, blä nä!! Utbrast jag i min tur. Jag hade hört talas om snigelsekret men skulle aldrig smeta in min hud med det, menade jag. Det är jättebra, menade T. Det är återfuktande, läkande och antiinflammatoriskt! T sålde in snigelslemmet bra, det gjorde hon. Kanske skulle vara något för mina flagiga och torra eksem då, resonerade jag tveksamt. Ja, du skulle älska det! T var upprymd. Fåfängan i mig kunde inte låta bli. Några dagar senare gick jag förbi T:s rum och hojtade in till henne att nu hade jag beställt snigelslem. Åh ja! Åh ja! Åh ja! Hojtade T. Hon hade vunnit över mig till den mörka sekretsidan.

 Mizon – effektivt med märke med glada sniglar 

Så jag fick hem en tub och en burk med snigelsekret. I tuben finns en gel (Snail recovery gel)som innehåller 74% snigelsekret. I burken finns en kräm (All in one snail repair cream) som innehåller 92 % snigelsekret. Mizons bästsäljande produkter kommer ifrån snigelserien, där produkterna innehåller en hög andel snigelsekret. Men sniglarna då?! Undrar du oroligt. Jo, jag tänkte precis som du. Men sniglarna då?! Jo, såhär är det. Snigelsekretet som används i Mizons produkter utvinns i snigelvänliga laboratoriemiljöer där sniglarna får röra sig fritt. Inga sniglar kommer till skada i processen. Sekretet samlas upp, renas och pulvriseras innan det går vidare för användning  i produkter.

Nyttan med snigelslem

Men vad är det bra för människa! Tänker du nu. Jo, snigelsekret är en av Koreas mest populära ingredienser inom hudvård. Sekretet innehåller naturligt en massa bra saker för din hud som glykolsyra, peptider, proteiner, enzymer med flera. Sekretet läker problemhud, minskar acne samt att den är antiinflammatorisk och har anti-ageeffekt. Slemmet återfuktar, minskar rynkor och förbättrar hudkvaliteten i stort. Detta slem ökar hudens egen produktion av elastan och kollagen. Hepp!

Var det bra då? Jo, så jävla bra var det! Jag tror aldrig att jag har provat något som är så läkande och inflammationshämmande – alla kategorier. Jag har fortfarande lite svårt att bestämma mig för om det känns ok fullt ut. Men så länge sniglarna mår bra kan jag inte se något fel med det. Krämen är mycket återfuktande men om du är supertorr som jag kan du behöva en fuktkräm med lite mer kläm ovanpå. Krämen är lätt och går snabbt in i huden så det går fint! Produkterna kostar några hundringar per styck och är mycket prisvärda.

Källor:

https://eleven.se/mizon

http://k-beauty-europe.com/koreansk-hudvard-och-makeup/k-beauty-sverige-korea/fakta-ingrediens-och-ingredienser/ingredienser-i-koreansk-hudvard/snigel-en-nyckel-ingrediens-inom-koreansk-hudvard/

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s