Andlig vägledning och kisel – en väsentlig men bortglömd mineral

Sörplar lite kaffe och knaprar på åttiofemprocentig choklad. Jo, minsann – fint ska det va! Umgås med The National och Mark Lanegan. Vemodiga män med djupa röster såhär på söndagseftermiddagen är oslagbart. Ibland önskar jag att jag bara kunde gifta mig med dem allihop. Några av dessa män är döda, därför blir det en smula svårt. Så synd! Tänk vilka tillställningar vi skulle kunnat ha. Vi skulle vara klädda i mörka färger, dricka bourbon, samtala om döden, brustna hjärtan och svekfulla relationer. Vi skulle bygga en stor bassäng och sänka ner den i vårt kandelaberklädda vardagsrum. Sedan skulle vi fylla den med svarta fjädrar och gemensamt rulla oss i en ocean av svulstighet och svårmod.  Ja, drömma kan en alltid….

Andlig vägledning –  nu hajar jag vad som gått fel!

Hur som helst var jag på andlig vägledning i förra veckan. Där fick jag veta hur min auras grundkonstruktion ser ut samt vilken typ av obalans som uppstått i den. Jag fick veta hur min själ fungerar samt vart mitt vemod och min galna frihetslängtan kommer ifrån. Att jag härjas av en inre konflikt eftersom min aura domineras av ett motsatspar som inte har lärt sig att samspela än. Den ena dominanta energin är logisk, analytisk, kunskapstörstande och sanningssökande. Den strävar efter upplysthet, trygghet och harmoni. Den andra dominanta energin är konstnärlig, känslostyrd och hypersensitiv. Den längtar efter frihet, utrymme och inspiration. Jag fick veta att den här kombinationen gör mig komplex. Den gör mig väldigt stark men samtidigt hyperkänslig. Till råga på allt hade jag nästan kvävt en hel energi som utgör sisådär en fjärdedel av min aura. Den kvävda energin är min eld – fasiken… Jag vet när det hände, men det tänker jag nu lämna därhän. Hur som helt förstod jag vad som är roten till min själsliga vilsenhet och vad jag ska göra åt den! Jag fick veta att jag att står vid ett andligt vägskäl. Det är nu jag ska bli hel. Jag är på väg mot någonting väldigt bra! Hade jag inte också ganska nyss upptäckt att jag är lite medial? Det skulle jag visst undersöka närmare, för det skulle berika mig. Så gärna!

Kisel – har du koll på varför du behöver den?

Ok. Tänker kanske du nu. Jag skiter faktiskt i dina vemodiga män, din aura eller din eventuella medialitet. Jag är här för att jag vill läsa om något nyttigt. Så det ska du få!

Så jag började ta tillskott av kisel. Varför minns jag inte riktigt, men sen läste jag lite om det och insåg att det var bra att jag gjorde det. Nu ska jag berätta varför.

  • Kisel är viktig mineral och ett spårämne som vi behöver få i oss via kosten. Det finns ännu inga angivna värden för dagsbehovet, men mineralen spelar sannolikt en viktigare roll än vi förstår.
  • Kisel främjar bildandet av kollagen och elastin i kroppen. Kollagenet är ett protein som finns i din bindväv och gör din hud fast genom sin stödjande och sammanhållande funktion.
  • Elastin är ett protein som ger elasticitet åt vävnaderna. Detta protein förekommer främst i dina lungor, senor, i dina stora blodkärl samt i din hud. Elastinet gör din hud elastisk och smidig.
  • När du åldras minskar mängden av kisel i din kropp. Detta medför att elasticiteten och återhämtningsförmågan i dina vävnader minskar. Dessutom minskar hudens förmåga att binda vatten. Kisel påverkar din huds förmåga att binda vatten och främjar dessutom hudens nybildande. Kisel medför att hudens motståndskraft ökar och rynkor minskar. Kisel ska även kunna göra huden renare.
  •  Mineralen hjälper kroppen att bygga upp bindväv samt ökar tillväxten av hår och naglar.
  • Flytande kiselgel kan intas för  att lokalt motverka magproblem. Gelen kan lindra både akuta och kroniska magproblem som gaser, diarré, illamående samt halsbränna. Gelen skyddar mag – och – tarmslemhinnan samt suger upp gaser och främmande substanser. Dock ska du alltid kontakta sjukvården om du är osäker på vad som är fel.
  • Kisel påverkar benbildningen så tillvida att det vekar vara så att kiselmineralen dirigerar kalcium på plats i skelettet.

Kiselrika livsmedel

Nu är det kanske på det viset att du vill ha starka ben, fast hud, svallande hår och fina naglar utan att inta kosttillskott. För som vi vet är det ju alltid bättre att få i sig vitaminer och mineraler genom en god kosthållning om det är möjligt. Nedan finner du kiselrika livsmedel för allt det här:

  • Gröna bönor, nässlor, havre, hirs, kronärtskocka, sparris, rödbeta, romansallad och babyspenat. Kisel finns också i örter som återfräken eller i mineralvatten.
  • Andra kiselrika produkter är AFA alger, spirulina och sjögräs.

Jag intar för tillfället åkerfräkenkapslar från Holistic, men har även tidigare skrivit ett inlägg om kiselgel som du hittar här!

Källor:

https://kurera.se/kisel-for-hur-har-och-naglar/

http://www.doktorn.com/artikel/kisel-vid-orolig-och-uppbl%C3%A5st-mage

https://ehdin.com/artikel/kisel/

https://www.clearlife.se/sv/blogg/var-blogg/2016/06/17/hur-far-man-halsosam-och-stralande-hy.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s