Snygg med antiinflammatorisk kost – boktipsen!

För några veckor sedan påbörjade jag projektet antiinflammatorisk kost. Socker, mejerier, processade sädesslag,  processad soja o.s.v har, med vissa få undantag, lyst med sin frånvaro. Istället har jag gått loss på frukt, grönt och frön efter alla konstens regler. Jag har planerat att låta detta vara en livsstil, med viss frihet för någon utsvävning av och till. En måste ha balans! Jag mår iallafall fint, magen mår fint och huden mår fint. En av mina kollegor utbrast härom dagen att min hy såg SÅ frisk och fräsch ut! Helt utan klädsam blygsamhet hade jag själv konstaterat det samma när jag vaknat samma morgon. Det måste vara den antiinflammatoriska kosten🙂 Sa jag.

Food pharmacy – antiinflaimmatorisk inspiration!

Hur som helst tipsade min hälsoglada kollega mig om en bok hon hade, Food Pharmacy – En berättelse om tarmfloror, goda bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat. Boken är skriven av Lina Nertby Aurell och Mia Clase.

Jag fick låna denna inspirerande bok full med intressant information och en del fina recept. Den lånade boken medförde flera roliga och stundtals urspårade konversationer om Kebnekaisetoppar och guldmjölk under arbetstid. Jag bestämde mig för att beställa den. Inte nog med det! Jag beställde också uppföljaren och kokboken, Food pharmacy – kokboken. Antiinflammatorisk receptsamling framtagen i samarbete med tarmfloran, av samma författarduo.

Idag har jag fått hem dem, bläddrat i dem och har konstaterat att många antiinflammatoriska måltider kommer att lagas i mitt kök. Dessa fina och informationsspäckade böcker är lättsamt skrivna och gör mig pepp!! Jag kommer att bli kärnfrisk och snorsnygg – det ni !

Böckerna beställde jag på adlibris

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s