Gör din egen kokosyoghurt – det är lätt ju!

Litegrann så där i förbifarten tänkte jag tipsa dig om att du kan göra din egen kokosyoghurt. Nu när jag i så många inlägg har höjt det där kokosfettet till skyarna,  passar det väl bra?  Du behöver bara två ingredienser och ungefär ett dygns väntetid. Bra – eller hur?

För två deciliter yoghurt använder jag detta: 

1. 2 dl kokosmjölk ( jag gillar den ekologiska från märket Änglamark.)

2. 1 kapsel probimage. Andra probiotika piller funkar nog lika bra!

Jag gör såhär:

Jag välter ner kokosmjölken i en liten skål och stjälper i innehållet från en kapsel probimage. Jag rör runt ordentligt, täcker över skålen och låter den stå i rumstemperatur för att mjölksyrejäsa i ca ett dygn. Sedan ställer jag yoghurten i kylen och låter den bli kall före servering. Den håller sig i kylan ett par dagar.

Kokosmjölken blir syrlig och kokossmaken lite mildare. Dessutom får du en liten extra boost probiotika.

Om du vill kan du tillsätta ett kryddmått vaniljpulver för lite smakbrytning. Du kan naturligtvis göra en större sats med mer mjölk och fler kapslar.

Prova!😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s