Tarotkorten vet, psykopati och ett boktips!

Tarotkorten har koll!

I lördags gjorde en vän en tarotläggning för mig över ett glas vin. Vi har flera gånger pratat om att hon brukade göra detta under sin studietid och nu kände vi att det var dags för mig. Det verkar inte vara en slump. Min vän sa att en ska ha respekt för korten, det som kommer fram brukar vara sant. Så även i mitt fall.

Sammanfattningen lyder som följer: det lilla barnet i mig är omgivet av kärlek, harmoni, fantasi och kreativitet. Emellertid bär jag på förödelse i mitt hjärta. Andra människor har sett mig kämpa för nå balans, för att hålla näsan över vattnet. Hur som helst verkar de svåra åren vara till enda och nu börjar en ny tid med energi, nytt liv och kreativitet. Jag har gått igenom kraftmätningar och urladdningar, själsliga och mellanmänskliga. Jag har jobbat hårt och behöver vila. Syftet med mina kraftmätningar är en strävan efter att nå en större potential och en högre nivå av kreativitet. Mina drivkrafter i nuet är att ta lärdom av det som inträffat. Att se att det i människor finns både gott och ont, att inte döma. Min inställning är att alla möjligheter finns – bara en är öppen och uppmärksam. Mina sinnen är öppna för omvärlden och andevärlden, någon från mitt förflutna eller från andra sidan vill få kontakt med mig.

Det är nästan skrattretande på pricken och min vän skrattade till vid flera tillfällen, som en bekräftelse på träffsäkerheten. Kraftmätningarna och urladdningarna har varit oerhört centrala delar för mig sista tiden. Jag har inte bara längtat efter nästa steg utan också börjat känna en allt större tillförsikt inför att allting är möjligt. Jag arbetar aktivt för att rena mina egna energier och energierna i mitt hem. Jag mediterar för själslig stabilitet och för att göra mig av med destruktiv energi. För att oskadliggöra den och finna motståndskraft mot annan skadlig energi. Jag har tröttnat på att vara arg för det som hänt och medvetet börjat sträva efter positiva relationsspiraler. Det verkar funka 🙂 Jag har också upplevt en allt större dragning till andra sidan/ vårt parallella universum eller vad det nu kan vara. Kontakten har varit diffus i sitt slag men också oerhört påtaglig. Till sist.  Jag har inte rökt på. Jag är precis såhär flummig 😀

Psykopaterna och boktipset! 

Så från det ena till det andra. Ibland är kasten tvära här på bloggen. Jag och min vän började prata om en bok jag lyssnat på i min BookBeat app. Boken heter ”Omgiven Av Psykopater – Så Undviker Du Att Bli Utnyttjad Av Andra” och är skriven av Thomas Erikson. Beroende på vad en upplevt är detta en bok som får nackhåren att resa sig sa jag till min vän.  Har en inte på något sätt varit involverad med en psykopat så kan en inte föreställa sig sa hon. Det är nog också helt sant. Alldeles sannolikt har du träffat på någon, men kanske har du inte på riktigt konfronterats med en. I sådant fall har du tur, för det medför ofta långtgående konsekvenser för offret. Inte minst när det gäller självkänsla, psykisk hälsa och sociala relationer. För att vara förberedd så kan du läsa/lyssna på denna bok som ger dig värdefull information om varningssignaler och råd om hur du kan skydda dig.

Omgiven av psykopater?

Thomas nämner i boken att enligt den senaste forskningen tros ca 2-4 % av befolkningen vara psykopater. De vill säga ca 2- 4 personer av 100 personer. Du förstår nu att de trots allt är ganska många. Boken syfte är att göra oss uppmärksamma på den så kallade vardagspsykopaten. De som finns på arbetsplatsen, på dejtingsajten, i familjen eller i vänkretsen. Människor kan naturligtvis uppvisa psykopatiska drag utan att för den skull vara psykopater, men om du identifierar dessa drag kan det vara klokt att dra. Helt enkelt. I boken benämns psykopaten som ett rovdjur som får kraft genom att förgöra sina offer, med det enda syftet att själv skaffa sig alla fördelar. Psykopaten isolerar gärna offret från flocken innan hen sliter det i stycken. Lite läskigt va?

Thomas Erikson beskriver att psykopaten ofta är charmig, omtyckt, populär och respekterad. Inte sällan satt på piedestal. De vet instinktivt vad vi behöver och kan få oss att känna oss helt fantastiska. De är sociala kameleonter som är mästare på att spegla oss och få oss att känna oss som den enda personen i rummet. Det är därför vi faller för dem. Problemet är att de också har en annan talang. De kommer snart att ha läst av alla våra svagheter och vet precis hur de ska vända dem emot oss.  Deras illasinnade manipulation får oss att tro att det är oss det är fel på. De ljuger lätt och trovärdigt, kan dupera vem som helst med hjälp av den kunskap de har om oss. Kvinnliga psykopater opererar ofta lite annorlunda än sina manliga kollegor. De roar sig gärna med ryktesspridning samt att skapa osäkra, otrygga och destruktiva relationer. De ägnar sig alltså i högre grad åt så kallad social aggressivitet och emotionell hämnd. Det vill säga tekniker som inte lämnar synliga skador i form av ärr eller blåmärken. Många som varit offer för en psykopat mister inte sällan viljan att leva vidare. De blir ofta mentalt utarmade eller tar  till och med livet av sig.  Så vad har vi att sätta emot?

Skydda dig mot psykopaten!

Omgiven Av Psykopater avslöjar psykopatens metoder. Thomas utgår från den psykologiska DISA-modellen som visar din personlighetstyp, röd, gul, grön eller blå. Boken ger dig verktyg för att upptäcka faran i tid och åskådliggör hur just din personlighetstyp kan utnyttjas av någon med en dold agenda. Författaren menar att vi kan skydda oss just med hjälp av självkännedom och insikt om våra egna svagheter.

Boken är pedagogisk, lättillgänglig och ger dig ovärderlig kunskap.

Du kan bland annat köpa den här!

Det finns såklart massor skrivet om denna personlighetsstörning och vill du surfa runt ytterligare finns nedan några länkar i urval:

Så känner man igen en psykopat

Är din partner en vardagspsykopat

Lever du med en psykopat

6 tecken på att du tjafsar med en psykopat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s