Nya sängar, vibrerande speglar och picklad rödlök

Jag har roat mig med att köpa ännu en ny möbel. Den gamla sängen har åkt ut och blivit ersatt av en bredare och lyxigare variant. Den föregående hade liksom soffan varit med alldeles för länge och varit med om allt för mycket. Bra och dåligt-haha!! Iallafall så var den nerlusad av skräpiga energier från förr. Den nya sängen gav samma känsla av rening som soffan. Efter floder av svett, lite blod , nästan tårar och en hel del gastande av könsord,  hade jag monterat ihop åbäket som enligt instruktion inte kunde monteras av färre än två personer. En redbar kvinna ordnar en säng själv tänkte jag och rodde efter viss möda projektet i land. Jag är också nöjd med att jag har fått min envist vibrerande sovrumsspegel att sluta vibrera. Jag har inte hittat någon logisk förklaring till otyget så det vart obehagligt. När jag bad den sluta blev det värre och det vart en smula läskigt. Vid tidigare aktivitet i mitt hem har det funkat att säga ifrån. Hur som helst slutande den vibrera efter en par omgångars grundligt mediterande, så nu är jag nöjd. Jag vet hur det låter.  Kanske återkommer jag med mer detaljer en annan gång. Jag är dock själv inte helt säker på vad som hände där…

Iallafall så har jag provat att pickla rödlök. Jag är egentligen inte jätteförtjust i rödlök eftersom en fortsätter att äta den hela dagen efter en måltid. Dessutom är den lite för stark för min känsliga mage. Emellertid så tolererar jag den bättre i picklad form och tycker då att den är riktigt god i rätt sällskap. Nu har jag provat att pickla själv. Löken är lite stark, lite syrlig och lite söt. Jag strax berätta hur du gör, men först. Varför är det bra att äta lök?

Nyttan med löken

 • Lök innehåller upp till 90 procent vatten men de resterande 10 procenten är riktigt näringsrika.
 • Löken innehåller B-vitaminer, C-vitamin och E-vitamin.
 • Denna lilla tingest är mycket rik på kraftfulla antioxidanter. Den motverkar inflammation, astma, reumatism och stärker immunförsvaret. Studier ska ha visat på lökens förebyggande effekt på magcancer och dess tillväxthämmande effekt på levercancer och tarmcancer.
 • Löken har en renande effekt på kroppen samt är bra för kärl och hjärta. Löken är bra för blodtrycket och kolesterolvärdet samt att den förebygger blodproppar. Detta eftersom löken koagulationshämmande.
 • Lök ska vara blodsockerstabiliserande.
 • Lök innehåller mineraler och spårämnen som kalium, magnesium, fosfor, kalcium och svavel.
 • Lök är vätskedrivande och slemlösande. Den är bakteriedödande och svampdödande.
 • Lök sägs hämma jäsning och ska motverka gifter som produceras i magsäcken vid matsmältningen. Denna process ska också stimulera levern och bukspottskörteln.
 • Helst ska du äta löken rå.
 • Var försiktig med lök om du har känslig mage, lider av halsbränna eller gasproblem. Min mage gillar bara lök i mycket små mängder och den har svårt att tolerera den rå. Jag kör på lökpulver för det mesta eftersom jag annars gärna drabbas av magkatarr. Synd. För den är ju sjukt nyttig!

IMG_0613

 

Picklad rödlök med äppelcidervinäger och honung 

Hur som helst så provade jag att pickla rödlök och jag tyckte att det blev riktigt bra!

Jag gjorde såhär:

 1. Jag skivade 1 rödlök i tunna skivor( grät floder).
 2. Jag kokade ihop en lag på 1 dl vatten, 1 dl äppelcidervinäger, 1 msk honung.
 3. Jag lät lagen svalna och hällde den över löken
 4. Jag placerade löken i en skål, hällde över lagen och lät det hela dra  kylen i ca 1 1/2 dygn.

Klart!

Källor: https://stegforhalsa.se/halsofordelar-ata-lokar/

http://www.nyttigt.eu/lok-ar-nyttigt-detta-innehaller-loken-och-darfor-bor-du-ata-den-flera-ganger-i-veckan/

http://iform.se/halsa/forebyggande/forebygg-cancer-med-lok

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s