Grön frukostsmoothie med stabilitet!

Du som hänger omkring här på bloggen har säkert snappat upp att jag är en utpräglad hälsokostnörd. Vissa pulver, fröer och dylikt har varit en del av min vardag sedan ganska många år tillbaka. Emellertid är det något av ett projekt att lyckas stjälpa i sig alla de här prylarna. För att effektivisera processen brukar jag köra ner det hela i en frukostsmoothie som i sig är en ganska trevlig historia.

För tillfället har jag ruckat lite på mina principer om proteinpulver och även hällt ner några skedar hampaprotein i frukostsmoothien. Jag har av olika anledningar behövt lite smoothiestabilitet och hampan är enligt min egen övertygelse en av de bättre proteinvarianterna. Hampa innehåller både essentiella fettsyror och aminosyror. Dessutom är hampan mineralrik och antioxidantrik. Chiafrön ger gott om vattenlösliga fibrer som är bra för mag- och- tarmsystemet. Effekten är harmonisk och osvullen mage. Mitt kära vetegräs är vitamin och mineralrikt och därtill avgiftande. Tillsamman med vitaminrika frukter kan väl inte en frukost bli bättre?

Min gröna frukostsmoothie 

1 banan

1 1/2 dl fryst mango

1 kiwifrukt

En skvätt osockrad cashewdryck

En skvätt naturell havreyoghurt

15 gram hampaprotein

1 msk chiafrön

2 tsk vetegräs

För lite extra bra fett kan nog också en sked kallpressad kokosolja går ner i smoothien. Själv tog jag kokosoljan i kaffet denna morgon. Du kan naturligtvis strunta i hampa, chia och vetegräs eller blanda i andra pulver efter behag, tycke och smak. Då är det i sig bara  en god smoothie. Det är ju inte så tokigt det heller…

 

Personligen tycker jag att smoothies och råsaft är ett ganska bra sätt att få sig superfoodjox. För en tid sedan bad min syster mig att rekommendera bra tillskott åt min svåger som var trött, sliten och krasslig i största allmänhet. När jag träffade dem förra helgen beklagande svågern sig väldeliga över dessa äckligheter. Jag fick veta att han blandade ihop maca och matchapulver tillsammans med gurkmeja i ett glas vatten. Den bruna sörjan fick honom nästan att kräkas, vilket i och för sig  gjorde honom lite piggare. Min systerson höll även han på att kräkas när han såg blandningen. Jag rekommenderade att blanda i ett glas råsaft istället, samt att hälla ner en nypa svartpeppar som gör upptaget av nyttigheterna i gurkmejan bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s