Musiksöndag med utvärdering av matcha och maca!

Helgen har som vanligt sprungit iväg efter en tämligen saftig jobbvecka. Jag fick hoppa över vinsörplande i fredagskväll och auktion på slott på lördag dag, på grund av slitenhet. Ikväll blev jag tvungen att hoppa över fika och bio på grund av bågnande tvättkorg. Jag gillar generellt inte att tacka ej till trevliga grejor, men ibland måste en prioritera återhämtning och rena kläder. Annars har jag haft en ganska mysig och avslappnande helg. Gårdagen gick i pyjamasfisandets tecken då jag ägnande dagen åt Netflixhäng iförd sovkläderna. Kvällen spenderade jag tillsammans med min kompis Cissi. Vi  jämförde jobbveckor, avhandlade vitamin/mineralbrister, diskuterade hur en bäst borstar tänderna och varför en blir på så gott humör av oskyldigt flirtande. Det sistnämnda något vi båda verkar ha roat oss med på sista tiden.

Tvätt och musiknostalgi

Denna söndag har jag tvättat  och städat dagen lång, men har ändå haft det ganska trevligt. För att förena nytta med nöje har jag passat på att ägna mig åt lite musiknostalgi. Vissa perioder i ens liv är starkt sammankopplade med musik. Är det inte så? Jag snöar ofta väldigt hårt in på musik som för tillfället matchar min sinnesstämning och livssituation.

Som nyutexaminerad från universitetet drog jag  ner i självtvivlets bottenlösa brunn på en oljad rutschkana. Att säga att jag drabbades av en livskris är en grav underdrift. Under denna period kunde jag bara lyssna på Nick Cave, Johnny Cash och Ryan Adams. Min bror hade väldigt roligt åt min fäbless för vemodiga män med djupa röster. Jag satt på vardagsrumsgolvet i min lilla lägenhet och lyckades ensam böla i kanon till Stagger Lee som gick på repeat. Som nån slags  alternativ Bridget Jones. Hur Stagger Lee kan vara en bra gråtlåt förstår jag ännu inte denna dag. Men det var den då.

Jag saknade tiden när jag sjungande suttit och skrivit mina hemtentor till tonerna av Morphine. En av mina allra största musikkärlekar. Tillsammans med Morphine gjorde jag de bästa av analyser, tjusigt förpackade i formidabelt torra akademiska meningar. Kan hända att jag romantiserade hela min studietid en smula.  Emellertid skänkte Morphine mig många fina skrivstunder, och de gör mig alltid på gott humör. Därför lyssnar jag bara på detta band när jag mår bra. Idag har det varit en Morphine dag 🙂

Utvärdering av matcha och maca

Nyligen har jag skrivit inlägg om två nyttiga pulver jag införskaffat, utan att ha hunnit utvärdera dom. Det där med tålamod… Nu har jag hunnit stjälpa i mig båda matcha och maca ett litet tag och tycker mig ha på fötterna för ett utlåtande.

Maca – Är det bra eller?

Det första jag märkte med macapulvret var att mina impotensproblem försvann. Jag skämtar såklart. Jag har ingen snopp. Dessutom tycker jag inte att jag har några impotensproblem i den där snoppen som jag inte har. Annars är det ju en av grejorna som macan ska avhjälpa. Däremot har jag känt mig mer balanserad och haft mer jämn energi. Detta kan ju visserligen bero på att jag fick julledighet, men jag tror inte att energin bara beror på vila. Jag tycker mig också känna mindre av den cykelbundna hormonpåverkan jag annars brukar drabbas av. Jag är väldigt känslig för hormonsvängningar i både kropp och humör.  Vanligtvis påverkas jag mycket av min cykel, men har inte riktigt reflekterat över den under den senaste månaden. Jag tycker att macan fungerar bra för allmäntillståndet och jag har för avsikt att låta den vara en del av min morgondrink ett tag.

img_0192

Matchapulver- det är bra ju!

När jag skrev om matchan vågade jag mig på att vara positiv på direkten. Jag har inte blivit  besviken sen dess. Jag måste säga att detta är det mest imponerande pulver jag provat så här långt. Matchan är behagligt energigivande. Jag blir pigg och klartänkt på ett väldigt lugnt och behagligt sätt. Matcha ger mer energi än kaffet och effekten varar mycket längre. Kaffe kan göra mig stissig och ångestfylld vissa dagar, andra dagar har det ingen effekt alls. Kaffe har visserligen vissa nyttoeffekter och jag tycker att en kaffekopp är ganska mysigt och gott. Nu byter jag ändå en kopp kaffe eller två mot matcha och det gör mina dagar mycket enklare. Matchan är i mitt liv för att stanna…img_0234

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s