Universalkräm med olivolja och bivax för irriterade torrisar

Nu är det vinter och min ansiktshud är så torr att den svider och smular igen. Håret är så torrt att det sprakar, vilket också beror på att det är ganska nyslingat. Som du vet är jag överlag en irriterad torris, vintern gör det bara ännu lite härligare. Jag har mina trogna vänner i de ekologiska kallpressade oljorna, men ibland behöver jag helt enkelt fetta till det lite extra.

Jag är ganska bra på att köpa på mig grejor som jag bara använder lite sporadiskt, eftersom jag lätt hittar något nytt som jag får för mig är bättre. Men en del av de grejorna är verkligen bra att ha produkter – som den här krämen som jag tänker berätta mer om strax …

Egyptian Magic Skin Cream – det här kan du använda den till…

Ifall att du har missat krämen så började den tillverkas för sisådär 20 år sedan och sägs ha blivit något av en kultprodukt. Tydligen är den en grej i mode-skönhetsindustrin och används av en massa hollywoodkändisar, om en bryr sig om sånt ? Jaså, nähä. inte det… Det som däremot kan vara av intresse är att krämen endast innehåller naturliga och okonstiga ingredienser som olivolja, honung och bivax. Med andra ord ingredienser som är mjukgörande och läkande. Allt en irriterad torris behöver.

Du ska kunna använda den krämen som fuktighetskräm, återfuktare för håret, som läppbalsam,  till massage, som after sun och after shave. Du ska även kunna använda krämen för att förebygga ärr samt motverka utslag, eksem och psoriasis.

Egna Erfarenheter

Jag har provat Egyptian magic till lite allt möjligt med blandade resultat. Jag tänkte dela med mig av mina erfarenheter ifall att du funderar på om krämen skulle kunna vara något för dig.

För torr hy: Jag upplever att den här krämen fungerar väldigt bra för återfuktning under perioder. Huden blir mjukare, smidigare och mindre irriterad. Smeta gärna in en ansenlig mängd i ansiktet före sängdags. Det ser ut som en har smör i plytet, så du kanske inte vill smörja in dig precis innan du går hemifrån. Den funkar även bra som punktbehandling på torra partier på kroppen, som benen. Tjänar även bra som läppbalsam.

After sun: Jag bränner mig lätt i solen även om jag verkligen försöker låta bli. Egyptian Magic är väldigt läkande om olyckan är framme.

After Shave: Nyrakade irriterade ben och röda irriterade rakprickar i bikiniområdet lindras väldans bra med denna kräm. Om en ska hålla på med sånt är annan fråga, men nu gör iallafall  jag det. Torr och irriterad blir jag naturligtvis, krämen läker och lindrar.

Hudirritationer och utslag: Jag upplever att den här krämen är mycket lugnade och läkande vid hudirritationer överlag, även vid inflammerade finnar.

Hårvård: Jag har provat att smälta lite av krämen mellan handflatorna och gnugga in i torrt hår (toppar och längder). Håret ser först fett ut så jag gör det kanske inte precis innan jag går iväg ut. Men före läggdags eller om jag har ett par timmar hemma. Håret blir mjukare, följsammare och mindre frissigt. Jag vill dock tillägga att mitt hår suger i sig oljor och dylikt väldigt fort eftersom det är av typen lockigt och torrt av naturen. Så kanske vill du börja lite försiktigt innan du vet hur ditt hår hanterar det feta.

Eksem: Jag vill gärna att Egyptian Magic ska fungera för att läka mina torra eksem, men jag tycker inte riktigt att den fungerar för detta ändamål. Krämen får mest eksemen att klia med galenhet. Med det sagt tycker jag att krämen funkar bra för att förebygga eksem när jag inte har dem utan ”bara” är torr och irriterad i hyn. Lider du av eksem skulle jag utifrån egna erfarenheter istället rekommendera dig kallpressad ekologisk nattljusolja, gärna i kombination med kallpressad ekologisk kameliaolja. Dessa två oljor läkte svåra eksem på mina ben. Båda bra oljor vid torr och irriterad hy generellt.

Egyptian Magic är inte en kräm jag använder varje dag, men den är en bra att ha hemma produkt vid behov. Stoppa bara inte ner fingrarna i burken, använd en ren sked, spatel eller dylikt så att inte krämen blir dålig.

Om du vill köpa krämen eller läsa mer om dess egenskaper, kan du exempelvis handla och läsa mer här och här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s