Mindre skärmtid-mera boktid

Ibland tror jag att högre makter vrålar  åt mig. Problemet är att jag är lomhörd. I fredagskväll satt jag sliten på en AW och gjorde en lång utläggning om att jag behövde en läsa bok helg. Jag har utan överdrift säkert 30 olästa pocketböcker hemma. Jag älskar egentligen att läsa och köper hem böckerna med stor entusiasm. Emellertid har jag sällan ro i kroppen att läsa dem när det kommer till kritan. Istället sitter jag och dumglor på en serie samtidigt som jag slösurfar på telefonen. Trots att jag vet att det varken hjälper sömn eller stressnivåer.

Igår bestämde jag mig, mot bättre vetande,  för att det skulle bli en seriedag – inte en bokdag. Av någon outgrundlig anledning tar min surf ( har mobilt bredband)slut i rask takt sedan jag bytte dator och min operatör i samma veva såg över mitt abonnemang. Är osäker på vad som hände där? Mitt i min dejt med en kopp te, Netflix och en twistpåse tog min surf slut. FRUSTRATION!!! Jag kopplade i telefonen, det hjälpte i ungefär en kvart. Sen tog den surfen slut. Slog på tv:n – ingen signal. Jag menar. Hur tydligt ska det behöva sägas? Alla skärmmöjligheter är uttömda – ta upp en bok, Sofia!!  Men, nej. Jag köper mer surf. Behöver en mer skärmtid så behöver en mer skärmtid. Kosta vad det kostar vill. Hälsosamt?

Iallafall bestämde jag mig för att jag är färdig med mobilt. Sa upp det och beställde ett fast istället. Bytte också tv alternativ och fick ett mycket större utbud. Jo, minsann. Aldrig mer ska jag ha slut på surf eller sakna tv… MEN. Jag ser denna händelse  som en tecken från den alternativa världen. Det  är dags att börja beta av bokhögen! För vad stressar av bättre än den där boken som du bara inte kan släppa egentligen.

Ikväll blir det tidig sänggång med bokdejt. Böcker finns det gott om! Prova detsamma vetja!

020

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s