Kameliaolja mot ärr, acne och bristningar

Sörplar lite kaffe och knaprar ballerinakex, sammanfattar helgen i mina nyinköpta mjukisar med stjärnor på 🙂  Jag och min vän Nicklas har raljerat över den erbarmligt löjeväckande termen kärleksbarn, spekulerat i om säsong 3 av Twin Peaks blir fantastisk eller förfärlig, delat jobbneuroser samt fastslagit att träning är avgörande för mental styrka. Jag har köpt nya höstsskor och funderat över om jag ska bli så vuxen att jag införskaffar en rimlig skogarderob. Avslutningsvis har jag städat mitt hem, betalat mina räkningar, grejat med diverse teknik och motionerat runt mig 11, 7 kilometer i Pildammarna. Så får väl anse att helgen varit hyfsat produktiv.

Känns som det blev dags att umgås lite med bloggen och tänkte dela med mig av en ny olja. Oljor är nog ta mig tusan lika roliga som nyttiga pulver. Kameliaoljan har varit något av en doldis för mig. För några veckor sedan fick jag nån slags fnatt och shoppade en ny oljegarderob, typ. Förutom de gamla favoriterna sesamolja och avokadoolja, klickade jag hem en flaska nattljusolja och en flaska kameliaolja. Nattljusoljan läkte mina beneksem (jag lovar att jag snart ska sluta tjata om dom), och kameliaoljan utgjorde ett ganska bra komplement. Kameliaoljan ska vara väldigt bra ur just hudsynpunkt, nu ska jag berätta varför.

Nyttan med kameliaolja

–  Oljan jag har köpt är kallpressad och ekologisk, naturligtvis. Oljan kommer, som du säkert förstår, från frön av kamelior.

–  Oljan kallas också Tefröolja och ska ha använts i Japan som skönhetsolja under århundranden. Den sägs vara särskilt populär hos de där geishorna, och anses vara den ultimata skönhetsprodukten. Hur bra som helst. Om en är fåfäng. Och det är en ju.

–  I Asien har oljan använts som matolja.

–  Oljan är näst intill doftlös samt har en ljus och klar färg.

–  Kameliaoljan är en lätt olja som snabbt tränger in i huden utan att lämna en fet hinna. Av denna anledning passar den olja särskilt bra till ansiktsvård.

–  Oljan säg minska fina linjer, acne och ärrbildning. Den lindrar torr hud i ansiktet och på kroppen.

–  Oljan ska också motverka förstorade porer och hudbristningar samt ge huden en naturlig lyster. Även hudtonen sägs bli en smula jämnare med en rundsmörjning.

–   Kameliaoljan ska främja elasticitet och minska svullnader. Den bidrar till balans och minskar hudinflammationer.

–   Kameliaoljan kan även användas till hår och nagelband där den ska bidra till fukt, mjukhet och glans. Oljan ska återfukta utan att tynga ner håret och även kunna balansera sebumproduktionen i hårbotten.

–  Oljan innehåller vitamin A, B, C och E samt antioxidantvarianten polyfenoler.

–  Denna olja innehåller fettsyrorna omega 6 och omega 9 samt växtkollagen.

– Oljan passar även känslig och irriterad hud.

Egna erfarenheter

Jag har använt oljan i några veckor och tycker mig se en del resultat. Mina torra ben är betydligt mindre torra. Jag upplever att nattljusoljan läker eksemen och att kameliaoljan återfuktar väldans bra. Tillsammans utgör dessa oljor ett radarpar.

Jag har också använt oljan på hudirritationer och ärr, där jag faktiskt märker klar förbättring. Min hud är väldigt känslig och blossar lätt upp med irritationer och flagig hud. Jag upplever oljan som omedelbart lugnande.

Jag har också lidit av en del eksem i ansiktet (någon som är förvånad?). Problemen har varit ganska långvariga och under perioder hade jag den typen av eksem som ger små varblåsor. Huden hann aldrig läka innan eksemen med blåsorna kom tillbaka, så huden blev hårt ansträngd. Sedan jag  kommit tillrätta med stress och yttorrhet har eksemen mer eller mindre försvunnit, men lämnat ärr. Ärren har blivit betydligt mjukare och mindre sedan jag började smörja med kameliaoljan. Faktiskt verkar de vara på väg att försvinna för gott.

Oljan är för dyr för att användas på hela kroppen där jag hellre använder den billigare, men grymma, sesamoljan. Men för mina snustorra ben och mitt lättirriterade ansikte är denna finemang.

Källor: https://www.clearlife.se/sv/artiklar/kameliaolja-ekologisk-kallpressad-2.html?gclid=CN6Tzu38gtACFeqQcgodCwcK6Q

http://www.mjukhud.se/kameliaolja

 

En tanke på “Kameliaolja mot ärr, acne och bristningar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s