Relationer, emo-narcissister och en het böngryta

Idag har jag styrt av flera sommarprat under hemmafixaktiviteter. Jag blev en smula gråtmild till Anna Ternheims prat. Hennes sommar fick mig att fundera över svårt det kan vara med allahanda relationer. Hur sårbara de är. Hur smärtsamt och ologiskt det kan vara när de havererar. Din närmsta kan bli en främling. Det ljusa och det glädjefyllda kan förvandlas till en klistrig rutten sörja. Det vackra kan bli någonting vidrigt. Det bästa som finns kan bli det värsta som hänt dig. Minnena av det fina underbara värmer inte – de skaver och luktar illa. Vi har alla varit där. Är det någon gång någon människas avsikt att det ska bli så.  Jag tror inte det. Jag undrar vad det är som gör det så svårt. Är det så att vi människor bara är förbannat klantiga. Eller vilsna. Detta var min sedvanliga söndagsångest. Håll till godo 😉

Sen lyssnade jag på Alexander Bards sommarprat. Då glömde jag alla relationsbryderier. Han pratade om bekräftelsekåta emo-narcissister som jagar likes genom att böla på nätet. Började  genast fundera på om jag är en sån. Jag är ganska glad i det här med självdiagnos. Bestämde mig snart för att jag bara är en vanlig egocentriker som hyser en viss kärlek till det svulstiga. Hur som helst är det höst, vilket jag gillar. Jag tänkte därför dela med mig av mustig böngryta med hetta som värmer bra. Dessutom är den nyttig!

 Het och mustig böngryta – serveras med lime, gräddfil och vitlöksbaguette

Du behöver detta:

1 burk borlottibönor

1 burk kindneybönor

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

250 gram morötter

1 zucchini

1 förpackning passerade tomater

1 kruka koriander

2 msk Balsamvinäger

1 tärning grönsaksbuljong

1 msk kinesisk soja

1 msk olivolja

Salt

 ½ msk sambal oelek

 1 msk socker

 1 tsk spiskummin

 1 msk torkad oregano

 ½ msk torkad rosmarin

Svartpeppar

Lime

Gräddfil

Vitlöksbaguetter

img_2676

Du gör såhär:

1.       Skala och finhacka den gula löken och morötterna. Finhacka Zucchinin.

2.       Hetta upp 1 msk olivolja i en gryta. Fräs löken, grönsakerna och 2 pressade vitlöksklyftor i oljan i 4 -5 minuter.

3.        Rör ner 1 msk socker, 1 msk torkad oregano, 1/2 msk torkad rosmarin, 1 tsk spiskummin, 1 tärning grönsaksbuljong, och 1 förpackning passerade tomater. Puttra i 8-10 minuter.

4.       Blanda ner borlottibönorna och kidneybönorna (sköljda och avrunna), 2 ½ dl vatten, 2 msk balsamvinäger, 1 msk kinesisk soja, och ½ msk sambal oelek. Låt koka någon minut och smaka av med salt och peppar.

5.       Grovhacka koriandern och strö över grytan.

6.       Servera med limeklyftor, gräddfil och vitlöksbaguette

 Smaklig spis!

 img_2684

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s