Skör söndag med äppelchips

Ledsen söndag

Så har jag haft en sån där dag när det är någonting som skaver. När jag inte vet om jag är arg, ledsen eller bara orolig. Kanske alltihop. Faktum är att min syster ska genomgå en ganska stor operation imorgon. Hon är inte sjuk eller så. Själva poängen är att hon inte ska bli det. Hon har haft lite otur med en del av sin genbank. Men tanken på att min syster ska sövas ner för ett någon ska karva i henne gör ont i mig.

Förutom att jag är orolig för min syster är det ganska tjockt på jobbet för tillfället. Tjockt på det där sättet som gör att jag känner att jag inte riktigt räcker till hur jag än gör. Situationen väcker den där lilla rösten i mig från förr. Den där rösten som säger att jag inte är bra nog. Rösten som är sammankopplad med känslan av att inte duga och att avsky allting jag är. Sammankopplad med skammen över att jag var så otillräcklig och svag. Även om jag har en grundstabilitet igen kommer jag nog alltid att kämpa med de där minnena. Minnena av tiden när jag krängde mig ut och in för att vara tillräcklig – men aldrig lyckades vara det. Dagar som denna känner jag mig lite hudlös och hjärtat tycks sitta utanpå tröjan. Jag vet att dagar som dessa går över, men det är en smula svårt att vara i dem.

Jag har lyckats skaffa mig lite mer lugn i kroppen genom att powerwalka genom pildammarna med sådan fart att benen brände. Det enda som tycks fungera dessa dagar är att bränna av adrenalinet med fysisk aktivitet. Nu tar jag igen mig äppelchipsen som bakades igår. Det känns lite bättre.

007

Äppelchips

Som du vet tycker jag av princip att frukt inte är godis, men det kan ju vara gott ändå. Även om den torkade frukten också är söt, är det ju iallafall socker som inte är sönderprocessat. Jag fick idén eftersom min hälsoglada kollega hade med sig äppelchips till jobbet som hon bjöd på. Goda rackare måste jag säga, så jag var tvungen att prova.

Gör egna äppelchips det är inte svårt….

Du behöver:

1. 2-3 äpplen
2. Plåt och bakplåtspapper
3. En ugn

Du gör såhär:

1. Skär äpplena i tunna skivor
2. Lägg skivorna på ett bakplåtspapper på en plåt
3. Torka i ugnen på 100 grader i 4-5 timmar. Mina äppelchips blev lite för välbakta/bruna i gasugnen, så om du har en gasugn kanske baktiden får förkortas något.

Förutom att det tar lång tid i ugnen går det fort. Under förutsättning att du kan hålla dig hemma under tiden de torkas, är arbetsinsatsen ganska liten.

Vill du inte stöka med detta själv kan du köpa äppelchips i affären.De är också goda 🙂

Hur som helst är äpplen bra mot en massa saker som diabetes, cancer och Alzheimers. Läs mer om det fantastiska äpplet här!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s