Om att sluta älta med hjälp av BookBeat och att bleka tänderna med naturligt vit-tandpulver

Jag är så jäkla nöjd med min söndag. Jag har bland annat städat i tre timmar under fullkomligt harmoniska former, tack vare min nya kärlek BookBeat. Du har säkert sett reklam för denna bok-app och jag har hoppat på den. Orsaken är delvis att jag av naturen är en grubblare och ältare. Det stora problemet är att jag gärna hänger mig åt att grubbla och älta med en energi som varken är hälsosam eller normal. Städning, promenader och pendling är tillfällen när jag med liv och lust envisas med att göra livet lite surt för mig själv. Jag myser liksom lite samtidigt som jag blir bitter. Framförallt är det slöseri med tid och helt onödigt. Saker som  har hänt, har hänt oavsett om jag vältrar mig i det eller inte.

Mitt nya projekt är  därför att lura mig själv att bryta mönstret genom att distrahera mig vid tillfällen när det annars kommer naturligt. Det verkar fungera! Jag hade lite svårt att vänja mig vid att lyssna på böcker, men nu är det helt fantastiskt. Jag bara gör grejor som att städa lägenhet och kylskåp samt att rensa allehanda andra skåp. Samtidigt som jag läser en skitbra bok, typ. Dessutom kopplar jag av och känner hur gamla taskiga minnen och orosmoment lämnar mig lite i taget. Helt enkelt för att jag inte göder dom. Är du likadan! Prova! En kompis lurar sig själv med hjälp av poddar – också ett alternativ.

Så det här med vit-tandpulvret

När jag börja rota lite i det här med att bleka tänderna med gurkmeja och nyttan med oil-pulling, kom jag att tänka på att jag för ett gäng år sedan provade ett tandpulver som var väldigt bra. Pulvret ska ta bort missfärgningar och beläggningar med naturliga ingredienser som inte ska ge en massa obehagliga biverkningar.

Anledningen till att jag provade var att jag fick missfärgningar mellan tänderna i underkäken efter att ha använt Listerin. Tandläkaren kom inte åt att putsa bort missfärgningarna eftersom jag har så förbannat trångt mellan tänderna, så jag gav pulvret ett försök. Som jag minns det preparerade jag mina mellanrumsborstar och/eller tandtråden med pulvret och fick bort de mörka fläckarna. Jag borstade ibland också tänderna med pulvret istället för med tandkrämen och tänderna kändes så väldigt blanka och fina.

Ja, men vad är det för pulver då! Undrar du. Jo det ska jag berätta…

Vit-Tandpulver Eugenia

Pulvret ska kunna ersätta eller fungera som komplement till vanlig tandkräm. Det ska ge en blekande effekt utan skadliga effekter och hålla tänderna vita vid regelbunden användning. Pulvret ska ge lång renhetskänsla och frisk andedräkt samtidigt som det ska minska risken för kariesangrepp och beläggningar.

Enligt tester ska pulvret vara 99-100 procent antibakteriellt, varför pulvret ska ge ett bra skydd mot bakterierelaterade problem i munnen som karies och tandköttsproblem.

Pulvret är tillverkat i Egypten efter 2000 år gammal kunskap. Det innehåller bland annat kiselsyra, kalciumfosfat, magnesiumperoxid samt växten Eugenia som är antibakteriell. Den antibakteriella effekten av Eugenian ska förstärkas av en långsam och kontrollerad frisättning av aktivt syre som samtidigt tar bort missfärgningar och beläggningar.

Rekommenderas ej om du lider av ilningar

Jag köpte glatt pulvret igen, men märkte att det ilade infernaliskt i mina känsliga tandhalsar. Jag är en sån där som har borstat allt för hårt i mitt liv. Produkten rekommenderas inte heller om du lider av ilningar.

Hur jag använder pulvret ändå!

Pulvret åkte in badrumsskåpet och har stått där orört ett tag. Häromdagen insåg jag att jag kanske kan använda det trots allt… Istället för att borsta alla tänderna med det, har jag kommit fram till att jag kan använda det som punktbehandling.

Jag har därför börjat använda pulvret för rengöring mellan tänderna med mina mellanrumsborstar. Det är ofta där missfärgningar sätter sig och jag tänker att den bakteriedödande effekten kan göra en del nytta just mellan tänderna. Dessutom tyckte jag att det kändes väldigt bra att borsta tungan med pulvret.  Jag upplever att tungan känns väldigt ren samt att den håller sig ren och beläggningsfri längre.

Pulvret har en ganska speciell smak av eterisk olja som en del personer verkar tycka är lite äcklig. Själv tycker jag att den är ganska angenäm. Det smakar kryddigt och rent på samma gång.Jag skulle vilja påstå att en kan tillämpa pulvret även om en bara är ute efter lite renare feeling.

Tips!

Du ska skaka ut en liten mängd i locket som du löser  upp med tandborste och vatten. Gör ett litet hål i plasten istället för att ta bort den helt och hållet. Då blir förbrukningen av pulvret lite mer kontrollerad och det håller sig bättre.

012

 

010

 

Källa: http://www.lifebutiken.se/produkter/nasa-mun-hals/munvard/vit-tandpulv-eugenia

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s