Jag pyjamasfiser och utvärderar effekten av magnesium

Första veckan efter semestern är gjord. Förutom att jag fullkomligen hatar att vakna tidigt av väckarklockan känns det ganska bra. Det har varit oförskämt lugnt på jobbet så jag känner mig inte så värst utarbetad. Som tur är regnruskar det ute, så att jag kan fisa runt hemma i flanellen utan att ens skämmas lite. Slötittar på ett oanständigt förslag på tv:n. Woody Harrelson är ganska snygg men ful i håret. Funderar på att kränga lite glass. Hittade en väldigt chokladig laktosfri historia på affären. Livet kan vara hårdare än såhär.

Jag började ta magnesium – vad hände sen?

För några månader sen spontanköpte jag magnesiumtillskott på hälsokostaffären. Inte bara för att jag ville stoppa i mig piller utan för att kroppen urholkas på magnesium under stress. Som du vet har jag haft en del av den varan i mitt liv och misstänkte att jag nog inte hämtat hem det behovet ordentligt. Faktiskt gav det resultat.

Det här är skillnaderna:

– Jag tar magnesiumtabletten före sänggåendet. Jag upplevde omgående att jag somnade fortare och att sömnkvalitén blev bättre. Första veckan sov jag emellertid så hårt att jag försov mig lite var och varannan morgon. Min ömma moder upplevde också att sömnen blev bättre med magnesium, men tyckte att effekten avtog efter ett tag. Magnesium ska också hjälpa mot sömnsvårigheter.

– Jag hade många vita fläckar på naglarna som försvann. Jag vet inte varför och lyckas inte riktigt hitta information som pekar på ett samband. Men jag hade många fläckar som försvann och har hållit sig borta under tiden jag tagit tillskottet.

– Minskat choklad och sockersug. Chokladbegär ska tydligen vara en indikator på magnesiumbrist. Jag äter gärna fortfarande choklad, men har långt ifrån samma akutsug och inte lika ofta. Jag blir nöjd på mindre mängd och är nöjd med att äta det mer sällan.

– Större stresstålighet och uthållighet. Visst, jag blir fortfarande trött av hög arbetsbelastning. Men jag blir inte lika utmattad och orolig samt att jag återhämtar mig snabbare. Magnesium ska avhjälpa stress, utmattning och depression. Mineralen kallas naturens lugnande medel och det känns faktiskt som att den har en avslappnade effekt.

Jag hittade en intressant sida som också beskriver vikten av magnesium och kalcium samt balansen mineralerna emellan. Läs gärna mer på Vitala nyheter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s