Middagstipset – byt rödbetorna mot nektariner!

Jag har klarat av två hela arbetsdagar efter semestern. Än så länge har jag haft det skapligt piano och njuter av lugnet före stormen. Jag gratulerade mig själv till detta genom att spontanshoppa två klänningar efter jobbet. Nya klänningar behövdes inte, men dom var fina. Klänningar är min last, näst efter fulchoklad. Jag köpte också en stekpanna med keramikbeläggning, vilket jag å andra sidan behövde. Jag har två dassiga teflonpannor som riskerar att teflonförgifta mig vilket dag som helst. Under shoppingturen lyssnade jag med stort intresse på en spännande bok i min bokapp och orsakade emellanåt folkstockning och irritation. Under vissa särskilt rafflande partier var jag helt enkelt tvungen att tvärstanna på olämpliga ställen för inte missa ett endaste ord. Jag hatar när folk gör så…

Iallafall kom jag hem ganska nöjd, men snorhungrig i vanlig ordning. Har tänkt att jag måste bli bättre på att laga av det jag har hemma istället för att glömma det i kylen tills det är för gammalt. Sjukt oekonomiskt och det är galet att slänga mat för att en planerar dåligt (eller av andra skäl). Kom att tänka på att jag hade nektariner som sjöng på sista versen och påminde mig själv om att jag ibland byter ut rödbetorna mot nektariner i min favorit linssallad. Jag behövde bara köpa fetaost, resten fanns redan hemma.

Tipset – beslugasallad med nektariner, fetaost och granatäpple

Jag har tidigare delat med mig av receptet på belugasallad med rödbetor, fetaost och granatäpple. Jag är faktiskt så lat att jag länkar till grundreceptet här. Det är en sån dag.

013

Du följer grundreceptet, men byter då bara ut rödbetorna mot nektariner ( inte hela – i småbitar naturligtvis). Ungefär 4 stycken  nektariner blir ganska lagom tycker jag.

Saken är den att salladen får samma trevliga sötma med nektarinerna som med rödbetorna. De samsas också väldigt bra i skålen tillsammans med de sträva linserna, de syrliga granatäpplekärnorna och den salta fetaosten. Dessutom lagas salladen otroligt mycket snabbare med nektariner. Såvida du inte köper färdigkokta rödbetor – det är ju också ett alternativ (fast det känns fel i mig på nåt sätt…).

Läs gärna mer om nyttan med nektariner och dess näringsämnen här!

 

008

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s