Snygg av grönt och färdiga grönkålschips

Ibland har en svårt att motivera sig till att äta på ett sätt som en vet är nyttigt för en. Då kan det hjälpa att vädja lite till sin egen fåfänga. Visste du att du blir snyggare av att äta frukt och grönt? Dessutom uppfattar andra dig som mer hälsosam. Det hela är ganska enkelt, jag ska förklara.

Varför blir vi snyggare av frukt och grönt?

Karotenoiderna som vi ofta hittar i frukt och grönsaker ger vår hud en lätt gul-röd ton. Denna hudton kan också uppstå vid en lätt solbränna. Studier visar på att just den här gul-röda hudtonen uppfattas som attraktiv av oss människor, kanske för att vi tolkar den som god hälsa. Om vi får välja mellan gul-röd hudton på grund av frukt och grönt och gul-röd hudton på grund av lätt solbränna, tycks vi välja varianten som uppstår på grund av frukt och grönt.

Läs mer om studien på traningslara.se 

Min egen hudton är just nu vit/grå/blå/rosa, så jag ligger inte så bra till på hälsosamhetsintrycket  skulle jag tippa. Emellertid hittade jag  raw grönkålschips från Kung Markatta i affären. En liten påse kostar 32 kr, så en aning dyra är dom ju. Du slipper dock rosta chipsen själv. Chipsen var iallafall goda och krispiga, slank ner kvickt under efter-jobbet-blodsockerfallet. Förhoppningsvis kan chipsen ge mig lite attraktivare hudton…

Skulle du vara sugen på att göra dina egna grönskålschips eller bara läsa om nyttan med grönkål – läs här 

 

013

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s