Blek tänderna med gurkmeja

Japp, du läste rätt. I helgen fick jag höra att folk bleker tänderna med gurkmeja. Jag borde inte bli förvånad. Den här kryddan är bra mot allt från cancer, reumatism, och demens till mensvärk, hudproblem och whatnot. Naturligtvis har den fler outforskade områden. Allting annat blir knallgult av kryddan, men tydligen ska den göra tänderna några nyanser ljusare. Dessutom ska  gurkmejan vara bra för munhälsan i allmänhet.  De antiinflammatoriska egenskaperna är bra för tandköttet och de antibakteriella egenskaperna är bra mot karies.  För att inte tala om att kryddan är fri från obehagliga kemikalier. Det kan väl inte bli bättre?

015

Så hur ska en då göra? 

Du blandar ca en halv matsked torkad gurkmeja(helst ekologisk) med lite vatten, så att det blir en pasta. Applicera på tandborsten och borsta som vanligt. Tydligen effektivt, om än inte lika effektivt som hos tandläkaren.

Varning…

…för missfärgning av allting annat än dina tänder dock. Var klädd i oömma kläder och befinn dig i stänkvänlig miljö när du borstar. Din tandborste kommer sannolikt att vara kycklinggul länge.  Din tunga kommer åtminstone tillfälligt att vara det. Välj alltså din gurkmejastund med omsorg!

Själv har jag inte provat ännu (för självklart ska jag!!)  men…

här är en som har 

och här

För vitt – välj gult 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s