Värmande ingefära mot magsår och ömma leder

Vissa dagar vet en att det ska bli en lång dag redan när en vaknar. Idag var det en sådan dag för mig. Det är för mycket vinter och jag är på ett sånt där humör när jag inte alls vill vara trevlig eller till lags. Jag vill bara tala om för folk hur saker är och ställa någon slags skåp någonstans. Jag vill helt enkelt bestämma och låta folk veta hut. Vilka folk är vet jag inte riktigt, men jag är i alla fall väldigt trött på dom. Dessutom är det kallt. Kallt ute. Kallt inne. Kallt i hjärta. Kallt i sinne. Typ.  En krydda som värmer ganska bra är annars ingefäran. Under nedfrusna dagar brukar jag lägga en bit färsk ingefära i vatten och låta det koka en stund. Sedan dricker jag ingefärsvattnet med en sked honung. Gott, värmande och säkert nyttigt på hundratals vis.

Nyttan med ingefära

– Ingefära är en gammal medicinalväxt som till stor del har använts i Asien och Afrika.

– Roten har i Kina traditionellt använts för att bota illamående, särskilt under åksjuka, sjösjuka eller graviditet.

– Ingefäran lugnar magen och stimulerar matsmältningen. Roten motverkar även diarré och gaser. Ämnen i ingefäran kan också minska risken för magsår.

– Ingefäran är antiinflammatorisk och ska lindra ledbesvär genom att minska smärta och svullnad. Ingefära har visat sig ha effekt vid behandling av inflammation i samband med artros.

– Ingefäran är antioxidantrik samt motverkar och lindrar förkylning. Själv har jag lyckats bota halsont genom att drick avkok från ingefära.

– Ingefäran har en avgiftande effekt på kroppen.

– Ingefära stimulerar utsöndring av galla vilket gör att fett bryts ner mer effektivt, vilket i sin tur motverkar det onda kolesterolet.

– Ingefära ökar blodcirkulation och stimulerar ämnesomsättningen. En studie har visat att du förbränner 43 fler kalorier om du tillsätter en tesked ingefära i frukostjuicen.

– Ingefäran ska motverkar migrän genom att lindra illamåendet och minska inflammationen i hjärnans blodkärl. Drick starkt ingefärste eller ät en rå bit ingefära.

– Tillskott av ingefära har visat sig lindra träningsvärk och ingefärskapslar har visat på lindring av mensvärk.

Källor: http://kurera.se/darfor-ska-du-ata-ingefara/

http://mittkok.expressen.se/artikel/ingefara-5-anledningar-att-ata-det-varje-dag/?sida=1#bildspel

http://www.ica.se/halsa/artikel/darfor-ar-ingefara-nyttigt/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s