Rekordsnabb asiatisk coleslaw – halvfusk är inte alltid dåligt

Endera dagen tänkte jag försöka mig på att göra min egen kimchi eftersom det är så förbannat gott, och för att jag gillar det där med att syra saker. Dagar som denna finns det emellertid ingen egensyrad kimchi i kylskåpet och jag vill bara tillaga någonting som går fort. Fort är inte nödvändigtvis ohälsosamt, åtminstone inte när det finns en välsorterad matbutik i närheten.

Idag hittade jag kimchi från Tistelvind i kyldisken i affärn och blev genast själaglad. Kimchi är en koreansk nationalrätt som gärna äts flera gånger om dagen, och receptet kan variera från familj till familj. Kimchin från Tistelvind innehåller svenskodlade ekologiska grönsaker, vilket är väldigt fint tycker jag. Ingredienserna är savojkål, morot, daikonrädisa, lök, vitlök, ingefära chilipeppar och havssalt. Dessutom innehåller kimchin den där trevliga och nyttiga mjölksyrakulturen.

Inte nog med detta – jag fick också ett tips på burken! Jag mottog glatt tipset och blandade kimchi i havre fraiche ( creme fraiche enligt grundreceptet). På mindre än en minut hade jag en asiatisk coleslaw med en trevlig och distinkt hetta. Den goda röran serverades med ugnsrostade grönsaker och fetaost.

För den som inte orkar eller vill syra egna sina morötter eller surkål, fanns även detta att tillgå av samma märke.

011

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s