Äpplekompott med banan och kanel

Ikväll orkade jag inte laga middag och lät därför bli. Jag har inga barn, så ingen behöver bli förfärad eller så. Det jag gjorde var att testa en ny grej från min nyinköpta frukostkokbok istället, som både var gott och mättande. Självklart nyttigt och näringsrikt. Frukostreceptet som blev middag var äpplekompott med banan och kanel.

Saken är den att det blev fabulöst gott och klart på ett par minuter. Kanske får kompotten ersätta min vanliga morgonsmoothie ibland.

Jag använde det här 

3 små äpplen

1 banan

Ett par teskedar kallpressad kokosolja

Kanel

Jag gjorde såhär

Jag tärnade äpplena och bananen. Jag fräste sedan äppletärningarna i kokosoljan i ca två minuter. Därefter lade jag ner banantärningarna och fräste i en minut till. Jag fräste hela tiden under omrörning så att inte frukten skulle brännas. Sist pudrade jag över kanel och serverade kompotten på keso.

012

Jag misstänker att kompotten också fungerar fin-fint även på alla typer av yoghurt, soygurt eller havregurt.

Ät och njut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s