Stärk immunförsvaret med en ingefärsshot

Har ikväll roat mig med att koka ingefärsshot och att betala räkningar. Det är så fenomenalt deprimerande att se så mycket pengar försvinna på en gång, på saker som en liksom bara tar för givet. Minns en bilfärd till Göteborg en midsommarhelg för längesen någon gång i min ungdom. Jag och ett par vänner filosoferade om onödiga respektive nödvändiga utgifter. Slutsatsen var att onödiga utgifter var hyra, el och toapapper. Nödvändiga utgifter var kläder, skivor (det är så längesen att man faktiskt köpte skivor) och utgång. Kan konstatera att vi då, liksom nu, hade det tämligen bra som ens kunde tänka i de banorna.

Nu var det inte ett inlägg om ekonomi och i-landsbekymmer jag tänkte skriva om, utan det var egentligen den där ingefärsshoten som är grejen. Nu när det börjar närma sig sjuk och trött tider kan en vilja hälla i sig något uppiggande och immunförsvarsstärkande. Det där med uppiggande… Nja, tror det när jag ser det, gör ett försök dock.  Framför allt är det immunförsvaret jag vill ge skjuts nu när alla börjar hosta, snora och kräkas.

Shoten innehåller så klart ingefära, men också citron och honung. Som du säkert vet är samtliga ingredienser väldigt bra ur immunförvarssynpunkt. Dessutom är det alltid kul med ett experiment.

019

Du behöver

200 gram ingefära
½ dl honung
2 citroner

Du gör såhär

Riv ingefäran och koka tillsammans med en liter vatten. Låt sedan stå och dra en stund, sila därefter bort avkoket.

Tillsätt en ½ dl honung och låt vätskan svalna.

Pressa 2 citroner och häll ner i saften.

Förvara i kylskåp.

Jag ska tillägga att jag är fantastiskt osäker på mina egna ingefärsproportioner. Jag försökte uppskatta 200 gram ingefära i affären. När jag vägde den i kassan stannade den 450 gram, drygt. Eftersom jag inte har någon köksvåg, så försökte jag väl hemma uppskatta vikten lite sådär. Det kan ha landat allt mellan 150 gram till 350 gram i kastrullen, men jag är övertygad om att det fungerar oavsett. Saften i kannan ser ut som vattnet från en dyig insjö, så jag tänker att det är ganska bra kläm i den.

037

Jag kan än så länge intyga att den smakar starkt så in i….bränner fint i svalget. Lovar att återrapportera om jag känner några resultat.

Ps. Sista bilden blev visst en smula obscen, hoppas ingen blir allt för upprörd 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s