Svart, ekologisk och fantastisk tvål – du kan också städa med den

Jag har tidigare varit inne på mat som kan användas utvärtes för allehanda hudåkommor. För ett tag sedan kom jag över den bästa tvål jag någonsin haft. En tvål som faktiskt innehåller både naturliga och ekologiska ingredienser. Du kanske inte ska äta den, men du kan använda den till det mesta. Tvålen kan användas både till kroppen och ansiktet. Du ska även kunna tvätta håret med den. Jag har provat det sistnämnda två gånger. Första gången blev resultatet fantastiskt, andra gången katastrof. Jag vet inte vad som var skillnaden, förutom att jag första gången tvättade håret i Småland och andra gången i Skåne. För några veckor sedan läste jag någonstans ett inlägg av en kvinna som hade provat att städa med den, och hävdade att den gjorde hennes hem skinande rent. Jag vill ju inte vara sämre, så jag har också använt tvålen som städmedel i ett par veckor. Funkar finemang.

Låt mig presentera Dudu Osun Black Soap

Det finns några olika tillverkare av denna tvål, men principen verkar vara densamma. Jag utgår ifrån den tvål som jag idag har i min ägo, Dudu Osun Tropical Natural Black Soap. Tvålen ska vara gjord på 100% naturliga och ekologiska ingredienser och är alltså fri från kemiska tillsatser. Alla ingredienser som använts för att tillverka denna tvål är ekologiskt odlade i Nigeria. Tvålen sägs hjälpa mot akne, bristningar, eksem, mörka fläckar och ska överlag återställa hudskador.

Tvålen skummar väldigt bra, och är dryg, Likväl smälter den ganska lätt så låt den inte stå i duschen. Undvik att få in den i ögon eller näsa, där bränner den bra nämligen.

Ingredienserna är:

Ren honung
Sheasmör
Osun (camwood)
Palmkärnsolja
Kakao pod aska
Palmaska
Aloe Vera Juice
Limejuice
Vatten
Doft

Faktum är att tvålen fungerar väldigt bra mot diverse hudproblem, även om den kan kännas en aning uttorkande. Jag använder den som sagt både som ansiktstvål och duschtvål. Jag upplever att den både förebygger och lindrar hudproblem. Renare har jag aldrig varit. Doftar gott gör den också. Tvålen är ruskigt prisvärd, du kan få en 150 grams tvål för 45 pix.

027

Som ansiktsmask

Tvålen kan användas som djuprengörande mask. Du arbetar då upp ett lödder i ansiktet och adderar ca en msk honung. Smörj runt lite i ansiktet så geggar tvålen och honungen ihop sig till ett skummigt lödder som sitter bra. Låt sitta i en 20 minuter (prova kortare tid första gångerna, ifall du skulle vara känslig för tvålen). Löser upp pormaskar riktigt bra.

Till städning

Bryt en liten bit av tvålen och stoppa ner i en flaska med vatten. Skaka på flaskan så löser tvålen upp sig lite fortare. Jag har använt tvållösningen till dammtorkning, golvtorkning, rengöring av badrumsporslin och kakel samt rengöring av spis och diskho. Fungerar fantastiskt, innehåller inga kemikalier och luktar gott.

035

Är du nyfiken på recensioner dräller det av dem på nätet i alla former!

Tvålen kan du exempelvis köpa här:

https://www.beautyparadise.se/se/hudvard/tvalar/dudu-osun-tropical-natural-black-soap.beautyparadise

eller här

http://www.afrikahalsa.se/kopa/dudu-osun-black-soap/

eller här

http://www.afrostore.se/sv/hudvrd/dudu-osun-tropical-natural-black-soap-150g.html?product_rewrite=dudu-osun-tropical-natural-black-soap-150g

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s