Multifunktionellt kosttillskott för hår, hud och mage

Sist ut på veckans tema mat utvärtes, är egentligen inte ett livsmedel utan ett kosttillskott. Original Silicea Gel är ett kosttillskott jag har använt periodvis under många års tid. Tillskottet består av kiselsyra i geléform. Jag har framför allt använt Silicean under perioder när jag har drabbats av magkatarr eller stressmage i annan form. Gelen kan emellertid också användas utvärtes för svårläkta sår.

Vad är nyttan med kiselsyra

Kiselsyra sägs vara ett vetenskapligt bevisat livsviktigt spårämne. Kiselgelen ska kunna förstärka elasticitet i bindväv, stödja collagenbildning samt förstärka och öka elasticitet i ven och artärväggar. Kiselgelen hjälper även till att öka bentätheten, förstärka och bilda brosk, skydda tarmslemhinnan från retande substanser, och stödja kroppens utrensning av slaggprodukter.

Siliceagel för magproblem

Silicean kan användas förebyggande för magproblem eller direkt för bot. Silieca kiselgel kan användas vid olika magsymtom som illamående, diarré, halsbränna och magkatarrsbesvär. Kiseldioxiden lägger sig som en skyddande hinna på mag- och tarmslemhinnan samt absorberar retande substanser.

Under perioder när jag lider av stressmage är Silicean något av det bästa jag kan använda. Gelen lugnar magen omgående och liksom läker den. Det känns lite som att sätta ett kylande plåster på magen, fast på insidan då, Magen är aldrig så lugn och så osvullen som när jag använder mig av Silicea gel. Alla symtom som kommer med magkatarren ger snart med sig, och på ett par dagar brukar magen vara helt bra.

006

Siliceagel för hudproblem

Att Silicean binder slagg och annat skräp samt stärker huden är också tydligt i de perioder som jag äter Siliceagel. Huden renas upp, känns smidigare och är inte så känslig. I perioder när huden har löpt amok har jag använt gelen för att återställa även hudbalansen. Gelen stärker även hår och naglar.

Silicea utvärtes

Silicean kan också med fördel användas utvärtes vid ett sårläkt sår eller en envis finne. Fukta huden och smörj lite av gelen på hudområdet. Låt gelen torka. Upprepa proceduren ett par gånger om dagen. Gelen renar upp och torkar ut såret, samt lindrar omkringliggande irritation i huden.

Man kan köpa Siliceagel för antingen för hud och hår eller för mage och tarm, men jag upplever att båda varianterna har precis samma effekter på både mage och hud.

Läs mer här

Källor: http://www.shopping4net.se/Haelsokost/Mage-tarm/Matsmaeltning/Original-Silicea-gel.htm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s