Tipset – Råsaft utan centrifug

Sugen på råsaft, men saknar centrifug? Kanske har du en centrifug, men tycker ibland att det är för mycket jobb. Nu finns det finfin råsaft på flaska att köpa i mataffären!

Min kompis Charlotte och hennes sambo Tomas har pratat sig varma om Råsaften från Loviseberg. Den fantasiskt goda juicen med ingredienser som spenat, rödbeta, mynta, citron och ingefära. I sitt brandtal tryckte de mycket på juicens korta hållbarhet. Det sista övertygade mig  om att detta  verkligen var en produkt värd att prova. Den korta hållbarhetstiden tyder på att produkten inte är sönderbehandlad.

På presseriets hemsida kan jag läsa att det viktigt att hålla produkten kall, efter som de har valt att på intet sätt hållbarhetsbehandla den. Vanligtvis behandlas juice med värme, högt tryck eller elektriska impulser för att öka hållbarheten. Så är inte fallet med Råsaft som därmed är rå och färsk.

Alla frukter och grönsaker som används är färska. Juicen framställs genom olika kallpressningstekniker för bästa smak och högsta näringsinnehåll.

Idag har jag provat Råsaft på morot, äpple apelsin och ingefära. Det finns sju varianter och jag har för avsikt att prova dem alla! Juicen är verkligen riktigt god. Med tanke på hur mycket juice det är i flaskan tycker jag att den definitivt är prisvärd.

019

Presseriet  gör också en del bra grejor med det som blir över. Exempelvis tillvaratar de skalen efter pressningen så de blir biogas. De levererar också all Råsaft som inte säljs slut direkt till Stadsmissionens härbergen. En bra produkt och ett bra helhetstänk tycker jag!

Läs gärna mer om Råsaft och presseriet här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s