Jordgubbssmoothie med avokado och grönt te

Dagens experimentsmoothie är gjord utan mjölk och yoghurtvarianter.  Den enda tillsatta vätskan är grönt te. Smoothien blir krämig tack vare avokadon och jordgubbarna. Kokossocker tillsattes för att runda av den lite sura smaken i de frysta jordgubbarna, och vaniljpulver för lite smakbrytning.

Några ord om kokossocker

Kokossocker är som du förstår ett sötningsmedel. Det är ett bättre sötningsmedel än raffinerat vitt socker, men ska självklart användas med viss försiktighet. Kokossocker görs på kokospalmens nektar, har en brunaktig färg och en kolaaktig smak. Kokossockret tillhör de bruna sockerarterna som innehåller vitaminer och mineraler. De innehåller mycket energi och ska ätas med måtta.

Drick jordgubbsmoothie med avokado och grönt te – den är nyttig

Denna  smoothie är något av ett vänligt spöke. Den smakar bra och  upprör ingen, men lämnar inte heller så mycket avtryck. Drick den gärna. Den är nyttig därför att:

Jordgubbar: Innehåller 5-10 gånger mer antioxidanter än äpple. Jordgubbar kan minska kolesterolets skadliga effekter på blodkärlen. Jordgubbar innehåller ellagsyra som motverkar flera olika typer av cancer. Syran skyddar också huden mot skador från UV-strålning, vilket i sin tur minskar uppkomsten av rynkor. Jordgubbar är rika på folsyra och innehåller mer c-vitamin än apelsiner.

003

Avokado: är rikt på nyttiga enkelomättade fetter, vilka har en god effekt på  blodfetterna. Avokadon är antiinflammatorisk, samt anses vara bra för blodtrycket och levern .Vitamin E tillsammans med de nyttiga fettsyrorna ger dig fin och rynkfri hy.

016

Grönt Te: innehåller en stor mängd av antioxidantgruppen polyfenoler. Polyfenoler tros skydda kroppens celler och DNA mot fria radikaler. Fria radikaler kan orsaka cellskador, åldrande och åldersrelaterade sjukdomar. Grönt te ska också vara bra för hyn och matsmältningen.

Jag använde

1 kopp grönt svalnat te
1 avokado
1 paket frysta jordgubbar (225gram)
2 krm äkta vaniljpulver
1 tsk kokossocker

Mixa ingredienserna slätt i en blender eller med en stavmixer och servera omedelbart!

Källor: http://www.aftonbladet.se/wellness/matvikt/article19922512.ab

https://www.google.se/?gws_rd=ssl#q=jordgubbar+nyttigt

http://www.omte.se/gront/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s