Mild tropisk smoothie med mango och passionsfrukt

Jag har för tillfället fått lite smoothiefnatt, varför det blir en smoothie-provar-vecka den här veckan. Det som är bra med att dricka en smoothie är att du får i dig alla nyttiga fibrer som finns i frukterna, bären och grönsakerna. När du istället pressar juice, separerar du fibrerna från själva juicen, och då missar du fibrernas fina effekter.

Varför är det så bra med fibrer

Fibrer har en mängd positiva effektertarmsystemet. De förbättrar tarmarnas funktion, gynnar nyttobakterier, samt motverkar inflammation och skyddar mot cancer i tjocktarmen. Fribrer ökar mättnadskänslan, vilket gör att vi överäter i mindre utsträckning.

Bra fiberrika livsmedel höjer blodsockret långsammare och håller insulinnivån på en jämnare nivå. Detta minskar risken för att lagra kroppsfett och motverkar diabetes typ -2. Mat med högt fiberinnehåll är bra för blodtryck och blodfetter. Studier har visat att vid högre intag av fibrer är risken för bukfetma mindre. Man tror också att fibrer binder giftiga ämnen och förhindrar att kroppen tar upp dem.

Recept på tropisk smoothie med mango och passionsfrukt 

Idag har jag experimenterat med mixern för att få till en god tropisk smoothie. Jag upplever ibland att smoothies med mango får en lite skarp bismak som jag inte gillar jättemycket(vart kommer den ifrån?). Idag provade jag att tillsätta lite vaniljpulver för att se om det  kunde balansera det skarpa, och jag tycker att det fungerade över förväntan. Jag är nöjd!

009

Jag använde:

1 banan
1 färsk mango
2 passionsfrukter
3 krm äkta vaniljpulver
1 tsk kallpressad kokosolja (mer för nytta än smak)
1 dl soyghurt
2 dl mandelmjölk

Jag mixade alla ingredienser utom passionsfrukten, den blandade jag i på slutet. 

Förutom fina fibrer får du i dig gott om antioxidanter, vitaminer och mineraler.

Smaken är frisk, syrlig och len!

020

Källa:http://www.halsosidorna.se/Fibrer.htm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s