Var sak har sin tid – en dag för äppelpaj

En klok vän brukar säga att var sak har sin tid. Hon säger det när jag tycker att jag har lagt för mycket tid på att vara apatisk framför en tv-serie, eller när jag tycker att jag ältat något för mycket. Det betyder att det är ok. Att jag behövde det. Jag tycker att det är ett fint sätt att säga att man ska ta sig tid att finna sin balans.

Vissa dagar är det tid för chiafrön, andra dagar är det tid för äppelpaj. En tisdag i september är en bra dag för äppelpaj, småprat och lukta på min nya kompis Erna. Erna är bara en månad gammal så vår vänskap bygger, än så länge, mest på tysta samförstånd och lätt dreglande. Vi som var stora nog att äta paj, tyckte att den var fantastisk. Vi åt oss lyckligt sockerstinna.

Receptet hittar du här

Ät och njut – det är allt jag kräver.  Man ska också ta sig tid för paj.

.

2 reaktioner till “Var sak har sin tid – en dag för äppelpaj”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s