Det kokar i rödbetsburken

Igår var jag i Köpenhamn. Det var soligt och lagom varmt. Jag promenerade på stan och i parker, satt på uteserveringar och på caféer Jag fick ont i benen och drabbades av svår kissnödighet innan hemfärden. Oddsen var emot mig. Betaltoalett på centralen som inte tog kort. En tågtoalett som inte fungerade. En annan som fungerade, men inte gick att låsa. När jag gick för att hämta min toalettvakt, ockuperades den av ett gråtande barn med tillhörande arg mamma. Utdragen konflikt utspelar sig på tågtoalett. Jag gav upp, men inte efter. Det hela avlöpte väl med hopknipen blåsa till hemkomsten.

Men nu till status på rödbetorna(och kålen). 

Det har bokstavligen kokat i rödbetsburken, Det har utan överdrift låtit som sjudande vatten under locket. Vattenmängden har sjunkit väsentligt och jag hoppas att betorna och kålen inte har hunnit ta skada. Ny lake är kokad och väntar på att svalna. Morotsburkarna ser också fortsatt glada ut och jäsningen verkar ha avtagit i styrka.

Jag ber att få återkomma med uppdatering på huruvida syrningarna har lyckats, och hur de smakar ( om det inte blir dåliga på vägen såklart).

Imorgon är det ny vecka med nytt tema! Vad det blir får du se då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s