Det pyser och jäser i burkarna

När jag vaknade traskade jag rakt in till morotsburkarna. Den första satsen morötter pyste och bubblade fortfarande lovande. Morötterna med ingefära var däremot tyst. Stor besvikelse. Lugn bara lugn, tänkte jag. Det är mindre socker i ingefäran, den är nog bara lite svårflirtad. Jag gick iväg för att träffa en saknad vän på besök i min stad. Jag fick paniksvett i min polyesterklänning. I övrigt hade jag en särdeles fin dag.

Vid hemkomsten lade jag örat mot den motsträviga bruken, och den pyste! När jag tittade på den såg jag att den bubblade. Fast kanske lite mer blygsamt. Jag lättade lite försiktigt på locken för att släppa ut lite gas, och då kom det ett litet poff ur brukarna. Båda jäser. Grönsakerna ser fina ut. Så långt är allt väl.

Om jag inte har talat om den kan det vara bra att någon gång per dag släppa ut lite gas ur burkarna. Iallafall i början när de jäser som mest. Skydda dom även från ljus. Mina står gömda under en papperspåse.

Imorgon syrar jag rödbeta med rödkål. Vi ses!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s