Gul, rund med en aning hetta

Så har turen kommit till den sista juicen för juice testar veckan. Det är söndag och jag har ägnat dagen åt att städa, sortera tvätt och packa upp semesterväskan som har blängt på mig i en vecka. Lägenheten påminner mycket om en fuktig bastu så här i juli. Den här juicen har jag med andra ord gjort mig förtjänt av. Om bara någon annan ville diska centrifugen efteråt…

Sista juicen för den här gången är pressad på ananas, äpple och ingefära. Jag kan inte skryta med att den skulle vara egenkomponerad. Jag fick receptet med råsaftcentrifugen, så vi får tacka Philips för detta.

Så varför vill du dricka denna juice? Jo,  så här är det. Ananas innehåller såklart vitaminer och mineraler, men också ett enzym som heter bromelin.  Bromelin är bland annat bra för magen, blodtrycket och bihålorna. Det motverkar också inflammationer av organ som till exempel prostatan. Det finns flera naturläkemedel mot till exempel prostatits på marknaden som innehåller bromelin. Dessutom är ananas milt vätskedrivande och mjukgörande för huden. Nu pratar vi naturligtvis om färsk ananas, inte den konserverade i sockerlag.

Äpple innehåller pektin som är blodsockersänkande. Frukten sänker  ocksådet onda LDL-kolesterolet. Ett äpple om dagen ska kunna skydda mot hjärt och kärlsjukdomar (hjärtinfarkt och stroke) enligt nya studier. Äpple är precis som ananas bra för huden. Äpple är en antioxidant och innehåller flavonoider. Äpple anses även vara renande, då det innehåller malinsyra (äppelsyra) som är bra mot toxiner och tungmetaller som bly och kvicksilver.

Ingefära  är lugnande för magen och minskar gaser och stimulerar ämnesomsättning och matsmältning. Ingefära är antiinflammatoriskt och kan hjälpa vid ledbesvär, då den minskar smärta och svullnad i lederna. Ingefära har också en avgiftande effekt. Den stimulerar kroppen att utsöndra galla vilket gör att fettet bryts ner samt sänker den onda kolesterolet. Den ökar kroppens blodcirkulation. Kanske är  ingefäran mest känd för att vara bra vid förkylningar. Den anses vara antibakteriell och stärker immunförsvaret på grund av den höga halten antioxidanter.

Juicen pressades på:

1 ananas

2 röda äpplen

1 centimeter ingefära

Utlåtande: Den här juicen har väldigt rund smak, som jag upplever som lite ”gräddig”. Sötman i äpplena tar bort den lite skarpa smaken i ananasen. Hettan i ingefäran balanserar det söta i frukterna och ger en fin brytning. God! Som godis.

Så några avslutande utvärderande ord: Det positiva är att juicerna definitivt  ger en energiboost. Jag blir mindre sockersugen (godis, kakor och choklad) och behöver inte kaffe. Kanske för att energin är högre och för att jag får sötsuget tillfredsställt av oprocessat socker. Eller bara för att jag blir mätt. Vem vet. Det mindre positiva är att det blir mycket jobb och är ganska dyrt. Sedan allt dessa spill som man slänger ut! Funderade en stund på man kunde göra någon slag puré. Men vad ska jag göra med det? Äta lite grönskålspuré med gurkmeja på yoghurten till frukosten? Nä, helst inte. Så allt fruktköttet har åkt ut och det stör mig faktiskt att slänga så mycket av frukten och grönsakerna. Det blir förmodligen juice då och då i perioder. Men inte varje dag.

Känner du dig inspirerad?

Se filmen om en man som gick all in för juicing och förändrade mycket.

Fat,sick and nearly dead

Referenser:

http://www.nyttigt.eu/ananas-fakta-om-en-tropisk-frukt-med-ett-magiskt-skimmer-over-sig/

http://kurera.se/darfor-ska-du-ata-ingefara/

http://www.halsosidorna.se/Fruktochbar.htm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s