Söt, frisk och potenshöjande med vattenmelon och mynta

Det är lördag och jag vill dricka något sött och gott. Jag är en obotlig sockerråtta.

Dagens juice pressar jag på vattenmelon, lime och mynta.

Jag trodde att jag kom på kombinationen själv, typ. Men efter att ha pressat, smakat och googlat lite inser jag att det finns en uppsjö med olika varianter där dessa ingredienser ingår. Gillar du juicen kan du alltså twista till den på lite olika sätt för variation, bland annat med ingefära för lite sting i smaken.

Huvudingrediensen i juicen är vattenmelon. Vad kan vara så nyttigt med den tänker du? Innehåller den inte bara vatten och socker? Vattenmelon består av 92 procent vatten och 6 procent socker. Vattenmelon är en mycket god c-vitaminkälla, och innehåller även lykopen samt betakaroten. Lykopen har många hälsofördelar och har kopplats till en skyddande effekt  mot cancer i prostata, mage och lungor, men även i huden. Lykopen bidrar till produktionen av pro-kollagen i huden och hjälper den att hålla sig elastisk och rynkfri. Vattenmelonen innehåller även citrullin.  Citrullin är en aminosyra som vidgar blodkärlen och ökar prestationsförmågan. Enligt en amerikansk undersökning så är melonens mjukgörande effekt på blodkärlen så effektiv att sex skivor vattenmelon motsvarar en Viagra. Vattenmelon anses även kunna höja sexlusten, och är bra för prostatan. Citrullin stödjer kroppens immunförsvar, är bra för hjärtat och anses vara fördelaktigt för dem som lider av diabetes typ 2. Ät och drick den alltså med gott samvete!

Juice dag 4:

1 minivattenmelon

2 lime

1 kruka mynta

Utlåtande: Jag skulle våga påstå att den är vansinnigt god med brytningen mellan den söta melonen, den syrliga limen och den friska myntan. Solklar favorit. Det blev mycket juice, men den försvann fort!

Tips! God till mörk choklad med saltlakrits.

Referenser:

http://www.nyttigt.eu/vattenmelon-halsofordelar-och-kalorier-etc/

https://en.wikipedia.org/wiki/Citrulline

http://www.sund.nu/docs/printArtikel.asp?art=594&tem=3&und=9

En tanke på “Söt, frisk och potenshöjande med vattenmelon och mynta”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s