Drick en grön mot inflammation (och krånglig mage)

Juice dag 3 innehåller grönkål, apelsin, och gurkmeja

Jag har egentligen inte ätit så mycket grönkål i mitt liv. Trots att jag gillar kål generellt, har jag inte brytt mig så mycket om just denna sort. Eftersom grönkålen har seglat upp som en supergrönsak är jag självklart väldigt nyfiken på den. Grönkål innehåller mycket A-vitaminer, C-vitaminer och E-vitamin, b-vitaminer samt oorganiskt järn, kalium, folat och kalcium. Kålväxter innehåller glukosinolater (svavelhaltiga ämnen) som är bra mot inflammation. Kålväxter fungerar också som antioxidanter, och motverkar cancer.

Den andra ingrediensen som jag vill stoppa i mig mer av är gurkmeja. Gurkmeja är mycket rik på antioxidanter. Gurkmejan innehåller näringsämnen som ska vara bra mot en rad åkommor så som inflammationer, reumatism & ledbesvär samt cancer. Dessutom ska gurkmejan vara bra mot mensvärk, hudproblem samt att den ska motverka svamp och bakterier. Men detta är inte allt! Gurkmejan är utöver detta bra mot magbesvär, gallstenar, stödjer leverfunktionen, samt är bra mot toxiner och parasiter. Den stabiliserar blodsockret, sänker det onda kolesterolet och insulinkoncentrationen. Jag måste helt enkelt stjälpa i mig mer av denna krydda.

Juicen har pressats på:

8 grönkålsblad

3 apelsiner

4 centimeter gurkmeja (ser ungefär ut som ingefära färsk)

Utlåtande: Den smakar nyttigt.  Inte äckligt, men jag kommer inte att bli sugen på smaken, Men det kändes bra att dricka den så jag kommer sannolikt att göra om den. Att gurkmeja hjälper mot krånglig mage märkte jag direkt. Jag drack en kopp för starkt kaffe alldeles för fort på morgonen, Min mage var sur hela dagen. Tills jag drack juicen. Magen sa tack och blev genast lugn. Detta till trots av den ganska ansenliga mängden apelsinsaft i juicen. Min mage kan vara känslig för så mycket syra.

Varning:

Gurkmeja kan försvåra för blodet att koagulera.

​Referenser:

http://matkalkyl.se/se-gronkal.phphttp://www.halsosidorna.se/Kalvaxter.htm

http://www.halsosidorna.se/Kalvaxter.htm

http://www.halsosidorna.se/Kryddorochorter.htm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s